Србија

ХАРАДИНАЈ ЗАПРЕТИО ТАЧИЈУ ЗБОГ СРБА! Америка је уз Албанце, СРБИЈА И РУСИЈА НИСУ АНЂЕЛИ!

Штетно је мислити како су Србија и Русија широке руке јер су дали своју територију, да су они као неки анђели, а ми негативци

Премијер тзв. Kосова Рамуш Харадинај изјавио је да дијалог са Србијом не може укључивати никакво прекрајање граница.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Погрешно је веровати да ће проблеми са Србијом бити решени ако ми дамо део своје територије – рекао је Харадинај за приштинске медије.

Морамо остати доследни одлукама донесеним 17. фебруара 2008. када је Kосово постало независно. Зато се дијалог са Србијом о нормализацији односа мора водити уз поштовање овог датума који је за нас од највеће важности. Штетно је мислити како су Србија и Русија широке руке јер су дали своју територију, да су они као неки анђели, а ми негативци. Ми смо светски признати држава и та чињеница мора да се уважава – наставио је Харадинај своју добро познату причу, а онда су му поставили шкакљиво питање о његовим несугласицама са Тачијем, а он је дао све од себе да избегне конкретан одговор, али није у томе успео:

– Ја заступам Kосово и говорим ствари које су у интересу Kосова. Немам право да говорим у своје име и нећу то радити, јер би било против интереса Kосова. Ако неко жели да гура своје ставове, то је његова ствар, али мораће онда и да прихвати последице – рекао је Харадинај, јасно алудирајући на то да се његови ставови не поклапају са Тачијевим и да између њих тиња озбиљан сукоб.

Иако чињенице говоре другачије, Харадинај каже да не види да су Американци променили став о Kосову у последње време и да мисли како подржавају независног Kосова као и пре десет година.

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ