Свет

КИЈЕВ ЋЕ, АКО КРЕНЕ НА ПУТИНА, ОД НАТО ДОБИТИ САМО ТОПЛЕ РЕЧИ, А НЕ ВОЈСКУ И ОРУЖЈЕ: Нису луди да зарате са Русијом!

У најновијој ескалацији сукоба између Украјине и Русије, након неуспелог пробоја украјинске морнарице кроз руски акваториј до украјинске луке Берђанск у Азовском мору, Kијев је увео ратно стање у десет регија које граниче с Русијом и тражи војну помоћ НАТО пакта

Немачки канал Дие Wелт контактирао је свог дописника у Москви Цхристопха Wаннера, који тврди да Русија неће покренути никакву велику војну офанзиву против Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нагласио је и да Kијев не би требало да очекује озбиљну помоћ од НАТО. Према мишљењу немачког новинара, НАТО ће бранити Украјину само с топлим речима и говорити о санкцијама против Русије, али ће и оне бити наметнуте само ако се Москва одлучи за велику војну офанзиву.

Ваннер сматра да велике офанзиве руске војске у Украјини неће бити, јер Путин зна да би цена за то била превисока.

– Ако Руси нападну Украјину, то би Запад изазвало да покрене лавину санкција, које би, вероватно, Русију бациле на колена. И Владимир Путин, по мом мишљењу, тако нешто неће рискирати. Наравно, не би требало да заборавимо да у Украјини од 2014. де фацто постоји рат између Русије и Украјине. Међутим, тај је рат територијално ограничен на исток земље.

Он додаје и да Украјина врло мало може очекивати од НАТО, будући да се у НАТО нико неће усудити да ризикује војни сукоб са Русијом због Украјине.

Извор: Logicno.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ