Свет

ЛАВРОВ О ТРАМПОВОМ ИЗБЕГАВАЊУ ПУТИНА: Москва ће чекати да се ШЕФ САД РЕШИ ‘ДУБОКЕ ДРЖАВЕ’ И УКРАЈИНЕ!

Тешко да би одлука америчког председника Доналда Трампа да откаже састанак са председником Русије Владимиром Путином могла да се схвати као корак у добром правцу, изјавио је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и додао да “нема љубави на силу”

Сумњам да је то корак који ће допринети решавању читавог низа важних међународних проблема. Али, природно, нема љубави на силу, рекао је Лавров коментаришући Трампово изненадно отказивање планираног састанка са Путином у Аргентини, преноси Тасс.

Он је у интервјуу за ТВ “Русија 24” казао да се Трамп “понео у свом стилу и написао твит из којег је цео свет сазнао за ове вести” о отказивању састанка са Путином.

– Ако унутрашња ситуација и притисак русофоба попут Украјине и њених спонзора ометају председника САД да нормално развија односе с председником Русије, о чему се у више наврата изјашњавао, онда ћемо, вероватно, чекати нову прилику – истакао је Лавров.

Разговор Путина и Трампа био је заказан за 1. децембар на маргинама самита Групе 20 индустријализованих земаља у Буенос Ајресу.

То би био њихов пети контакт лицем у лице, али је Трамп у четвртак на Твитеру поручио да отказује састанак због инцидента који се догодио између Украјине и Русије у близини Kрима.

 

Извор: Tanjug

Loading...