Србија

ПАЦОЛИ И АЛБАНЦИ БРУТАЛНО УЦЕЊУЈУ ГДЕ ГОД СТИГНУ! Стигао је најновији УЛТИМАТУМ Србији

Министри спољних послова балканске шесторке потврдили су током јучерашњег састанка у Будви да је будућност региона у ЕУ, те да је то једини оквир који гарантује даљи развој и стабилност региона и Европе. Међутим, није све прошло у протоколарно мирној атмосфери.

Министар спољних послова тзв. Kосова Беџет Пацоли тражио је да се у заједичку изјаву са састанку унесу одређене измене, нашта су негативно реаговали његов колега из БИХ Игор Црнадак и српски представници на састанку. Пацоли је тражио узајамно поштовање Kосова у спровођењу ЦЕФТА споразума, а подржао га је албански колега Дитмир Бушати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Албански министар спољних послова је оценио да је Пацолијев предлог добар и да представља компромисно решење.

Након краће дебате, Бушати је рекао да ако се Босна и Србија не сложе са совим предлогом, Албанија и Kосово ће морати да „штите своје интересе“, што неће допринети компромисном решењу.

Он је такође запретио да ће Албанија стати на страну Kосова по свим питањима и тако онемогућити креирање заједничког текста.

Састанак је на крају завршен заједничким саопштењем, након што су, како наводе албански медији, Србија и БИХ пристале на компромисно решење.

 

Извор: Espreso.rs/KosovaOnline

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ