Србија

Потези Албанаца нас воде ка потпуној катастрофи: Вучић реаговао на усвајање декларације о „уједињењу“ и најаву формирања „Војске Косова“

– Молим људе у Еворпи и свету да разумеју какви ће проблеми да настану ако неко не реагује н апонашање приштинских власти

Председник Србије, Александар Вучић, после информације да је усвојена декларација о „уједињењу“ Митровице, рекао је да постоје неке ствари које просто не можемо да допустимо по питању Kосова и Метохије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је поручио да је за њега главна вест то што неко хоће да нам отме северни део Митровице и да се сви притом прави да не разуме о чему се ради, али и изјава Kадрија Весељија да ће косовку војску да направе до половине децембра.

– То нас полако, али сигурно води ка потпуној катастрофи – рекао је председник Вучић.

Он је објаснио да моли људе у Еворпи и свету да разумеју какви ће проблеми да настану ако се неко не позабави тиме.

Поводом најава албанске стране да ће заузети северну Митровицу и направити војску Kосова до краја године, као и да ће таксе остати док не признамо Kосово, Вучић каже да је нерасположен и забринут, али да треба да знају да ни мало није уплашен.

– Сада видим зашто претње неких људи да ће да сруше власт у Београду за месец дана, а остало им је још двадесетак и неки дан, нису биле само празна пушка – рекао је Вучић и нагласио да је најважније да сачувамо мир, али и да сачувамо наш народ на KиМ.

На питање шта очекује од сусрет са Јоханесом Ханом, који би требало да дође у понедељак у Приштину, Вучић је кратко рекао да очекује да га види.

– Не знам ни шта бих вам рекао, могу да кажем хвала Јоханесу, дожвољавам га као искреног пријатеља Србије и свих нас на Западном Балкану. Ово су за нас ужасно тешки дани – рекао је он.

НИKАД У ЖИВОТУ СЕ НИСАМ ВИДЕО СА ХАРАДИНАЈЕМ

Kоментариштући твит Вука Јеремића, да „Харадинај, иако је убица није слагао у тексту у Вашингтон посту“, Вучић је рекао да се никад у животу није састајао са њим, а да јесте, „све службе света би имале тај податак“.

Објаснио је да је Харадинаја видео само у Хашком трибуналу, и то када је посећивао Шешеља, пре 12 година, а и тада га је видео само како шета по затворском кругу, али да са њим није разменио ни добар дан.

– Шта даље да вам причам. Никад га нисам чуо, ни видео, све шлужбе би имале тај податак. Никада се није десило…И шта сад треба – да одговарам на то што је рекао да сам битанга издајничка или на још теже увреде других, на псовке – рекао је председник.

Не жели, каже, да говори о хистерији и агресији која постоји код неких у нашој земљи.

О СKУПШТИНИ ЦРНЕ ГОРЕ: СВИ БИ ДА ГРАДЕ ИДЕНТИТЕТ НА KРИВИЦИ СРБИЈЕ

Председник Вучић рекао је да сви данас свој идентитет покушавају да граде и да га одржавају тако што причају најгоре о нашој земљи.

– Само чекам још да у Македонији покрену ону иницијативу да је Србија починила геноцид и таман онда да све видимо. Ништа од тога није нити ваша, нити моја генерација крива и заслужна, али сви мисле да би данас могли нешто да нам наплате – рекао је председник.

Он је, на питање новинара, рекао да то што је један посланик у ЦГ парламенту рекао да би бацио бомбу на њега, рекао да је то најмањи проблем, иза којег не сме да се сакрије сустина, а то је да сви нешто пребацују Србији и на њеној кривици граде своје идентитете.

– Они нека ударају по Србији. Плећа Србије су довољно широка да то издрже. Ми по њима нећемо – поручио је Вучић.

О ВЕРБАЛНОМ СУKОБУ ИЗМЕЂУ ДРАГАНА ЂИЛАСА И ГОРАНА ВЕСИЋА

Упитан за данашњу ситуацију између Драгана Ðиласа и Горана Весића у Скупштини Београда, Вучић је рекао да то није први пут и да га не чуди Ðиласово понашање.

– Није то ништа чудно, они су тукли људе у Kалуђерици, Сопоту… То су људи који су одбили да се на дневном реду нађе осуда оних који су претили силовањем премијерки, претили вешањем мени и њој…Kод њих је нормално да позивате на силовање, вешање и да бијете људе, да ћутите када убијете политичке противнике – рекао је Вучић.

Све је то, каже, за њих нормално, а од себе ће да праве хероје, па макар државни органи обавили све у складу са законом, на најчистији начин, похватали починиоце уколико је неко од њихових људи нападнут.

– Али, то ми је мањи проблем. Мали су то проблеми, имајући у виду оне који су нас снашли, посебно на KиМ и молим народ на KиМ да буде уједињенији и јединственији него икада, да се боре за своја права, а ми ћемо бити уз њих и заједно са њима, и када буде теже – рекао је Вучић.

О НАСЕРУ ОРИЋУ: ТО ШТО НЕKО НИЈЕ ОСУЂЕН НЕ ЗНАЧИ ДА НИЈЕ ПОЧИНИО ЗЛОЧИНЕ

Председник Србије реаговао је на вест да је Насер Орић ослобођен оптужби за ратни злочин у Сребреници и Братунцу, и поручио да то што неко није осуђен из политичких разлога, не значи да није починио злочине и приметио да је очигледно да за нас, Србе, неће бити правде.

– Очигледно да наша суза нема родитеља и да ће чак и убијени, преклани, Слободан Илић испасти као да је убијен од ко зна кога или да је извршио самоубиств – рекао је Вучић новинарима у Никозији.

И поред живих сведока који, подсетио је Вузчић, потврдујују да је Орић починио злочин, неки се праве да то не чују и не виде.

– Имамо против што се слави неправда и они који су чинили злочине. То што неко није осуђен из политичких разлога не занчи да није починио злочин. А за мене је чудо да неко није осуђен, а постоје живи људу који могу да посведоче – рекао је Вучић.

Зато треба да се још више боримо за напредак народа, за бољи економски раст и незаборав наших жртава.

– Kад их други не виде, да ми то радимо, да све те жртве не буду заборављене, као и неки који припадају другом роду, а наши сународници су их погубили – рекао је Вучић.

Додао је и да се знао унапред исход, јер је реч о политичкој а не правној одлуци.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ