Свет

ПАРИЗ У ПЛАМЕНУ! Француска разматра увођење ВАНРЕДНОГ СТАЊА! Протести прерасли у УЛИЧНИ РАТ!

ПАРИЗ – Француска разматра да уведе ванредно стање да би се спречило понављање једног од највећих нереда у последњих више од 10 година, рекао је данас портпарол француске владе Бенжамин Гриво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

МУП Француске саопштио је да су током ових најгорих градских протеста у последњих неколико година повређене 133 особе, а 412 је ухапшено.

Француска влада позива мирољубиве демонстранте да дођу за преговарачки сто, додао је портпарол.

Група маскираних младих људи, од којих су неки имали металне шипке, направила је у суботу неред на улицама Париза, палећи на десетине аутомобила и барикада.

„Морамо да размотримо мере које ће се предузети да се ови инциденти не понове“, рекао је Гриво радију Европа 1.

Упитан да ли ће се увести ванредно стање, Гриво је рекао ће да председник, премијер и министар унутрашњих послова размотрити све опције на састанку који ће бити одржан данас.

Током протеста Жутих прслука у суботу су ухапшене најмање 224 особе у Паризу, и то пре свега у околини Јелисејских поља.

У Паризу су у суботу, трећег викенда заредом, избили сукоби демонстраната и полиције током протеста „жутих прслука“ због повећања такси на гориво.

Поједини демонстранти напали су полицајце у ретко кад виђеном насиљу у центру Париза. Полиција је узвратила невероватном бруталношћу.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ