Србија

СТЕФАНОВИЋ: Пакт против Србије акт непријатељства и опасност за регион!

Поводом изјаве косовског вицепремијера Енвера Хоџаја да је у Хрватској, Македонији и Црној Гори разговарао о оснивању пакта против Србије, министар Небојша Стефановић каже да треба видети како ће се те земље одредити. „Желимо да чујемо шта су то Србија и српски народ лоше урадили да они оснивају пакт против Србије и српског народа“, рекао је Стефановић

Дан након изјаве косовског вицепремијера Енвера Хоџаја да је са челницима Хрватске, Македоније и Црне Горе разговарао о оснивању пакта против Србије, српски званичници једногласно оцењују да је таква изјава акт непријатељства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потпредседник Владе Небојша Стефановић рекао је да та изјава представља непријатељски акт против Србије и њених грађана и позив на додатну нестабилност у региону.

– Они препознају да Србија јача, да Србија није лак плен и да није земља која ће се само склањати, повијати и пуштати да све оно оно што је против интереса наше земље – рекао је Стефановић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Према његовим речима, те речи долазе данас кад је Србија и економски и полтички снажнија и има већу улогу у свету и може полицијски и војно значајније да заштити своју територију и свој народ.

С обзиром на то да је Хоџај о пакту против Србије разговарао у Хрватској, Македонији и Црној Гори, треба видети како ће се те земље одредити, рекао је Стефановић.

– Желимо да чујемо шта су то Србија и српски народ лоше урадили да они оснивају пакт против Србије и српског народа – истакао је министар.

 

Извор: Informer.rs/rts.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ