Србија

ХОЏАЈ ДЕМАНТУЈЕ: Никада нисам поменуо пакт против Србије, али стоји да се уплиће у све

„Наслов текста и оно што сам заправо рекао су две потпуно различите ствари““, рекао је Хоџај за подгорички портал Антена М.

Тзв. Kосовски вицепремијер Енвер Хоџај демантовао је вечерас текст „Вечерњег листа“ и сада тврди да никада није поменуо пакт против Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Вечерњи лист“ објавио је да је Хоџај изјавио том листу да је „у Хрватској, Македонији и Црној Гори разговарао о оснивању пакта против Србије“.

„Наслов текста и оно што сам заправо рекао су две потпуно различите ствари““, рекао је Хоџај за подгорички портал Антена М.

““Никад нисам ништа рекао о стварању регионалног пакта против Србије. Наслов текста и оно што сам заправо рекао су две потпуно различите ствари““, казао је Хоџај и додао да све остало у тексту стоји.

““Све остало стоји – уплитање Србије на Kосову како би подривала нашу државност, уплитање Србије у Црну Гору и Македонију, као и мој став да регионална сарадња стабилизује Балкан и балансира Србију! Што се тиче мојих коментара да Србија спроводи агресивну политику против суседних земаља и да западни партнери треба да искористе свој утицај у Србији, која је у суштини продужена рука Русије на Балкану, све су то моји познати ставови“, рекао је Хоџај.

Хоџајева изјава изазвала је бурна реаговања у региону, а македонски премијер Зоран Заев и црногорско министарство спољних послова демантовали су да је било каквих разговора било на ту тему.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ