Регион

Хрватски медији: Пленковић и Заев данас у Загребу разговарају о ПАКТУ ПРОТИВ СРБИЈЕ?

Фото: Јутјуб

Јутарњи лист објавио је данас да ће се у Загребу поводом током састанка Средњеевропске иницијативе састати премијери Хрватске и Македоније Андреј Пленковић и Зоран Заев. Јутарњи спекулише да би једна од тема разговора двојице премијера могла бити и стварање пакта против Србије који је недавно најавио потпредседник владе лажне државе Kосово Енвер Хоџај

У Загреб, како пише Јутарњи лист, долазе премијери Албаније и Македоније, Еди Рама и Зоран Заев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер Пленковић би с албанским колегом требало да потпише декларацију о стратешком партнерству Хрватске и Албаније, док би, како наводи хрватски портал, током сусрета Пленковића и Заева могло да буде говора о идеји о стварању заједничког пакта Kосова, Македоније, Црне Горе и Хрватске против Србије коју је иницирао Енвер Хоџај.

О Kосову би могло бити речи на маргинама састанка с обзиром на то да европски комесар за проширење Јоханес Хан у Загреб долази из Приштине, где ће покушати да убеди приштинске политичаре да укину срамне таксе које су увели за производе из централне Србије.

Подсетимо, Енвер Хоџајје загребачком „Вечерњем листу“ изјавио да је „у Хрватској, Македонији и Црној Гори разговарао о оснивању пакта против Србије“.

– То је свима јасно. Kад не изазива кризу са Kосовом, онда је изазива са Хрватском или пак Македонијом или Црном Гором. Србија има добре односе само са Републиком Српском и ни са ким другим… Зар то није чудно? У неколико сам наврата, за време боравка у Хрватској, Македонији и Црног Гори, разговарао са челницима тих држава да оснујемо један пакт који би се супротставио Србији и њиховој агресивној политици – казао је Хоџај.

 

Извор: Informer/Jutarnji.hr

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ