Регион

ПРОТЕСТ ПРЕД СКУПШТИНОМ ЦРНЕ ГОРЕ, ПРИВЕДЕН МУШКАРАЦ: ДФ најављује свакодневна окупљања због одлуке да Медојевић остаје у затвору

Око стотину грађана, међу којима су били и посланици Демократског фронта (ДФ), окупило се синоћ испред Скупштине Црне Горе.

Полиција је привела једног од учесника протеста, који је негодовао пред полицијом како је два месеца био незаконито у затвору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из полиције је незванично саопштено да је реч о држављанину Босне и Херцеговине, који је приведен јер је провоцирао полицију.

Посланици ДФ састали су се са председником парламента Иваном Брајовићем, како би разјаснили да ли полиција може ући у Скупштину без одобрења председника Скупштине.

Након разговора са Брајовићем, нико из Демократског фронта није желио да се званично обрати новинарима. Незванично је речено да је на састанку било речи о сложености ситуације и о “скандалозној одлуци Апелационог суда”. Према незваничним сазнањима, Брајовић не одобрава да полиција уђе у Скупштину.

Из ДФ очекују да ће Брајовић заказати седницу Kолегијума Скупштине, на којој ће бити настављени разговори.

Из тог политичког савеза је речено да су затражили да на састанку Kонференције парламентарних одбора за европске интеграције/послове држава обухваћених процесом стабилизације и придруживања Југоисточне Европе (ЦОСАП), који ће се одржати у Скупштини, присуствује и Милан Kнежевић.

Kнежевић би састанку присуствовао уз председника Одбора за европске интеграције Славена Радуновића (ДФ), који је испред одбора домаћин конференције. Kнежевић би, према плановима ДФ, требало и да се обрати присутнима.

На састанку ЦОСАП ће учествовати шеф Делегације ЕУ у Црној Гори Аиво Орав, делегације парламената Црне Горе, Албаније, Босне и Херцеговине и Србије, посланици држава чланица ЕУ, представници Владе Црне Горе, дипломатског кора и академске заједнице.

Радуновић: Спремни смо да бранимо Kнежевића

Посланик ДФ Славен Радуновић је казао да је Kнежевић добро и да се неће предати:

“Полиција ће морати насилно да уђе да и га приведе. Све и да се то деси, ми смо спремни да га бранимо“.

Он је најавио да ће испред Скупштине организовати окупљање присталица.

„Позивамо све да од сутра па сваког наредног дана буду овде. Сваког дана це бити неки прес или обраћање, сваког дана ћемо бити овде од 18 до 20 сати и пружати Милану подршку. Сви који виде и који нису задовољни овим против уставним и противправним акцијама нека нам се придруже. Сто вас више има ми смо све јачи јер знамо да радимо праву ствар“, казао је Радуновић.

 

Извор: Kurir.rs/ Vijesti.me

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ