loading...
Свет

ПОРОШЕНКО МОБИЛИШЕ ВОЈНУ РЕЗЕРВУ! Широм Украјине почеле вежбе, КИЈЕВ ПРОВОЦИРА И МОСКВУ И УКРАЈИНЦЕ који се нису поунијатили!

Широм Украјине почеле су окупљања и вежбе резервиста. Потрајаће наредних дана иако су позиве добили само припадници такозване оперативне резерве

Уследиће десетодневне вежбе на територијама Херсонске и Запорошке области.

Симптоматично је што је Генералштаб оружаних снага Украјине јавно обећао да ће све вежбе бити завршене “до католичког Божића како би сви учесници могли да га прославе у својим кућама”.

Ово је, у суштини, провокација јер се католички Божић слави само на унијатском западу Украјине.

Уведено ратно стање омогућава и “ограничавање уставних права и слобода”.

Режим у Kијеву, подсетимо, одлучио је да раскине споразум са Русијом о пријатељству и сарадњи.

Шеф режима Петар Порошенко већ је доставио Врховној ради (парламенту) предлог закона којим би та споразуум био анулиран. Предложио је да потпуни раскид ступи на снагу 1. јануара 2019.

У Москви, међутим, нису нимало изненађени. Председник спољнополитичког комитета Државне Думе Леонид Слуцки чак наглашава:

– При садашњем нивоу међудржавних односа – то је формалност. И чисто политичка денонстрација која је у функцији уведеног ратног стања у десет области Украјине и подизања Порошенкових изборних шанси. Он ће – да би могао да и даље узурпира власт- наставити да од Русије прави непријатеља”.

 

Извор: Fakti

Loading...
loading...