Свет

ПОРОШЕНКО МОБИЛИШЕ ВОЈНУ РЕЗЕРВУ! Широм Украјине почеле вежбе, КИЈЕВ ПРОВОЦИРА И МОСКВУ И УКРАЈИНЦЕ који се нису поунијатили!

Широм Украјине почеле су окупљања и вежбе резервиста. Потрајаће наредних дана иако су позиве добили само припадници такозване оперативне резерве

Уследиће десетодневне вежбе на територијама Херсонске и Запорошке области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Симптоматично је што је Генералштаб оружаних снага Украјине јавно обећао да ће све вежбе бити завршене „до католичког Божића како би сви учесници могли да га прославе у својим кућама“.

Ово је, у суштини, провокација јер се католички Божић слави само на унијатском западу Украјине.

Уведено ратно стање омогућава и „ограничавање уставних права и слобода“.

Режим у Kијеву, подсетимо, одлучио је да раскине споразум са Русијом о пријатељству и сарадњи.

Шеф режима Петар Порошенко већ је доставио Врховној ради (парламенту) предлог закона којим би та споразуум био анулиран. Предложио је да потпуни раскид ступи на снагу 1. јануара 2019.

У Москви, међутим, нису нимало изненађени. Председник спољнополитичког комитета Државне Думе Леонид Слуцки чак наглашава:

– При садашњем нивоу међудржавних односа – то је формалност. И чисто политичка денонстрација која је у функцији уведеног ратног стања у десет области Украјине и подизања Порошенкових изборних шанси. Он ће – да би могао да и даље узурпира власт- наставити да од Русије прави непријатеља“.

 

Извор: Fakti

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ