Србија

Србија у опасности: Вучић замолио Чепурина да пренесе Путину упозоравајућу поруку

Председник Србије Александар Вучић изразио је амбасадору Руске Федерације Александру Чепурину велику забринутост Србије због најава формирања војске тзв. Косова, супротно Резолуцији 1244, једином правном оквиру, који је у складу са међународним јавним правом и постигнутим договорима.

Председник Вучић је замолио амбасадора Чепурина да председника Путина и руководство пријатељске Русије упозори да Србију и регион као да неко намерно гура у сукоб.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Србија ничим не изазива нестабилност, али ћемо сталним провокацијама бити доведени у безизлазну ситуацију да штитимо српски народ на Косову и Метохију. Србија не сме да дозволи прогон сопственог народа“, рекао је председник Вучић, саопштила је прес-служба председника.

Амбасадор Чепурин је рекао да је питање Косова и Метохије дуготрајан проблем за који треба тражити разумно решење, корисно за све.

Он је нагласио да званична Москва с пажњом прати развој ситуације, што се види и по реаговањима Министарства спољних послова Русије.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин констатовали су да добро теку припреме за предстојећу посету председника Путина Србији.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ