Србија

Тачи: Kосово је најамеричкија држава на свету

Нови амбасадор САД у Приштини Филип Kоснет предао је данас акредитивна писма председнику привремених косовских институција Хашиму Тачију и том приликом рекао да су САД „ту да би подржале Kосово“.

„Сарадња међу нама је неупоредива и драго ми је што сам овде и што ћу видети постигнути напредак Kосова“, казао је Kоснет, преноси радио Слободна Европа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kоснет је подсетио да је радио у Приштини пре 15 година и да му је драго што види да је постигнут напредак, преноси РТK на албанском језику.

Geplaatst door Hashim Thaçi op Maandag 3 december 2018

Према његовим речима, односи Приштине са САД су такви да се не могу упоредити са „односима неке две земље било где на свету“.

Тачи је Kоснету рекао да ће радити у „најамеричкијој држави у свету“ и додао да је захвалан на континуираној подршци САД.

Kоснет је уочи сусрета с Тачијем рекао да се Kосово налази у историјском тренутку, „када доноси одлуке којих ће се сви сећати у будућности“.

Geplaatst door Hashim Thaçi op Maandag 3 december 2018

Он је, у обраћању медијима, рекао да су Kосово и САД две земље које имају партнерство снажно као камен“.

„Не знам да ли постоји такво партнерство са неком земљом“, казао је Kоснет.

Амерички дипломата, који је данас предао акредитивно писмо косовском председнику Хашиму Тачију, истакао је да је ово веома изазовно време за Kосово.

Рекао је да са Харадинајем жели да разговара о многим областима, између којих и о односима са суседима.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ