Србија

Вучић на хитним састанцима са амбасадорима Кине, Русије и САД: Упозорио их да неодговорно понашање Приштине води до катастрофе

Потпуно је јасно да најава формирања војске и инсистирање на таксама од 100 одсто на робу из Централне Србије имају за циљ протеривање српског народа са Kосова и Метохије, јер му онемогућавају опстанак – рекао је председник Вучић

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорима Kине Ли Манчангом, Русије Александром Чепурином и САД Kајл Скатом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прво је обавестио амбасадора Народне Републике Kине Ли Манчанга какву опасност носи најава формирања војске тзв. Kосова 14. децембра и замолио га да, као пријатељ наше земље, редовно извештава кинеско руководство о развоју ситуације на Kосову и Метохији.

Потпуно је јасно да најава формирања војске и инсистирање на таксама од 100 одсто на робу из Централне Србије имају за циљ протеривање српског народа са Kосова и Метохије, јер му онемогућавају опстанак – рекао је председник Вучић.

Он је упозорио да такво неодговорно понашање Приштине може да доведе до катастрофе, јер Србија не може и неће мирно да гледа уништавање српског народа, замоливши да братска Kина искористи своју улогу и утицај у свету и помогне да се одрже мир и стабилност.

Амбасадор Ли је рекао да Kина потпуно разуме шта се догађа и да самостална и мирољубива политика Србије и председника Вучића смета одређеним факторима у међународној политици.

– За Kину је Kосово и Метохија саставни део Србије и остајемо привржени поштовању њеног територијалног интегритета и суверенитета – нагласио је амбасадор Ли.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ