Регион

ДРАМА! ЗАБРАНА УЛАСКА! Монтенегрини се УПЛАШИЛИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ, па издали забрану! Познатог СРБИНА ВРАТИЛИ са границе!

Професор права Дејан Мировић враћен је са граничног прелаза Добраково због процене црногорских безбедносних служби да би боравком у тој држави могао да утиче на безбедносне прилике.

Позивајући се на незваничне информације, лист пише да је утврђено да би уласком Мировића у Црну Гору била угрожена национална сигурност те државе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ове процене уследиле су након детаљних анализа које, између осталог, садрже и изјаве у интервјуима које је Мировић давао, а имају негативан контекст на рачун Црне Горе – казао је извор подгоричког дневника.

Мировић је, како се наводи, у Црну Гору покушао да уђе у уторак око 16 сати и био је сам у возилу.

Иначе, Мировић је један од четворице српских интелектуалаца којима је раније поручено да су непожељни у Црној Гори на манифестацијама организованим поводом обележавања века од Подгоричке скупштине.

Та порука се односила још на књиженика Матију Бећковића, историчаре Чедомира Антића и Александра Радовића.

Иако је било планирано, они се нису појавили у Црној Гори, а тамошње власти су тврдиле да списак непожељних личности из Србије не постоји, већ да надлежни “у сваком конкретном случају процењују која би лица својим деловањем могла да угрозе заштићене вредности и интересе Црне Горе и грађана”.

Побједа пише да је Мировић, иначе, пореклом из Црне Горе, у континуитету „атаковао“ на ту државу, те да је једна од његових изјава да је “срамотно да у Србији шверцерско-криминални режим из Црне Горе има толику моћ”.

Мировић је јуче потврдио порталу ИН4с да је враћен са граничног прелаза, иако се тамо упутио приватно у намери да обиђе родну кућу у Улцињу.

– Око 16 сати заустављен сам на граничном прелазу Добраково од црногорске полиције. Саопштено ми је да ми је забрањен улаз у Црну Гору, иако сам изнео да је мој пут приватног карактера и да за циљ има посету мојој родној кући и најближој породици у Улцињу – казао је Мировић за ИН4С.

Он је навео да је добио писано решење о забрани уласка бр 240/18-1152 које ће доставити и српским властима.

Оценио је да је реч о тоталитарној и неоснованој забрани уласка универзитеском професору, који никада није позивао на насиље или рушење уставног поретка, те да то јасно показује да власти у Подгорицу покушавају да скрену пажњу са правих проблема, економских, политичких, криминалних као и незаконитог хапшења посланика, суђења и понижавања пензионерке на верском пропутовању али и тешких злочина над новинарима попут нерешеног убиства Душка Јовановића.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ