Свет

МОЖЕ ЈЕ ПОЧИСТИТИ, БУКВАЛНО! Русија има оружје којим држи Америку у шаци!

Руска торпеда „Посејдон“ и ракете „Сармат“ могу да униште Сједињене Америчке Државе, чинећи нуклеарни рат бесмисленим и спасавају амерички народ од страдања, написао је председник руске Академије за геополитичке проблеме Kонстантин Сивков у свом чланку за „војноиндустријски курир“.

Експерт сматра да се права пацифистичка позиција огледа у стварању такве противтеже која ће зауставити агресора „у фази идеје“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Такво оружје спасава животе народа свих земаља који би могли да постану бојиште трећег светског рата, укључујући и у западном свету. Претњом уништења америчке елите Русија спречава нуклеарни рат, чиме штити народ Сједињених Америчких Држава од ужасних жртава које су неопходне у случају чак и ограниченог контра-напада – рекао је он.

Сивков је нагласио да трећи светски рат сада има смисла, а намера Вашингтона да се повуче из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета показује да се Сједињене Америчке Државе припремају управо за нуклеарни рат. Због тога је зарад очувања мира неопходно да се нуклеарни рат учини бесмисленим, наглашава стручњак.

СПОРАЗУМ ОРАKЕТАМА!

Раније је амерички државни секретар Мајк Помпео објавио Москви ултиматум, према којем ‘Русија мора да у року од два месеца поново почне да испуњава обавезе према Споразуму о ликвидацији ракета, иначе ће САД суспендовати своје обавезе према споразуму“. Министарство спољних послова Русије изнело је приговор, наглашавајући да се Москва строго придржава овог споразума и да је Вашингтону то познато.

Амерички председник Доналд Трамп објавио да САД намеравају да се повуку из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета потписаног 1987. године, због тога што Русија, како је рекао, крши споразум. Осим тога, Вашингтон истиче да велики број земаља које имају ракете средњег и кратког домета, а пре свега Kина, не учествују у споразуму.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров напоменуо је да Москва има своја питања за Сједињене Америчке Државе. Kонкретно, Москва истиче да Сједињене Америчке Државе размештају на копну, у војној бази у Румунији и Пољској, системе који могу да лансирају крстареће ракете типа „томахавк“, што је забрањено споразумом

Русија скреће пажњу на чињеницу да Сједињене Америчке Државе развијају нападачке беспилотне летелице и финансирају истраживања за стварање крстарећих ракета копненог базирања

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ