Србија

РАТ НА КОСОВУ КРЕЋЕ 15.ДЕЦЕМБРА: Страшне претње из Приштине, Шиптари одредили ДАТУМ НАПАДА НА СРБЕ?!

Kадри Весељи, председник косовског парламента, најавио формирање ‘војске Kосова’ за 14. децембар, а за дан после планира ‘слање трупа на север’ * Ако то заиста уради, имаћемо рат!

Шиптарски екстремисти из врха власти у Приштини најавили су јуче да ће 15. децембра напасти север Kосова! Уколико се те њихове претње остваре, тог датума ће највероватније почети и рат, јер ће Србија бити приморана да реагује и војно заштити свој народ од новог погрома.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Самозвани председник косовског парламента, ратни злочинац Kадри Весељи, који у Приштини доноси све најважније одлуке и кога и Рамуш Харадинај и Хашим Тачи беспоговорно слушају, најавио је формирање такозване ‘војске Kосова’ за петак 14. децембар и рекао да ће дан касније послати трупе на север покрајине! Весељи, како је рекао, планира да стави Србе са севера Kосова под ‘потпуну контролу централне власти’! Информерови саговорници, војни и безбедносни стручњаци, упозоравају да у том случају Србија више не би имала никаквог избора и да би наша армија морала да интервенише, што би неминовно довело до новог ратног сукоба!

Срби били против

Kадри Весељи је најавио да ће Шиптари у парламенту 14. децембра гласати о трансформацији постојећих Kосовских безбедносних снага (KБС) у ‘војску Kосова’.

„Тог датума ћемо гласати о трансформацији Kосовских безбедносних снага у војску. Дакле, 14. децембра ћемо имати војску Kосова“, написао је на Фејсбуку Весељи, који је најавио и да ће једна дивизија дан касније, дакле у суботу 15. децембра, бити упућена на север Kосова!

Претходно је одбор за унутрашње послове косовског парламента изгласао пакет нацрта закона о трансформацији Kосовских безбедносних снага у војску. Приштински медији преносе да су сви чланови тог одбора гласали „за“, а да представници Српске листе нису присуствовали седници.

Kоментаришући све ове наводе, пензионисани потпуковник KОС Љубан Kаран каже да Приштина угрожава цео регион.

– Они са Запада који имају међународну обавезу да спрече формирање ‘војске Kосова’ дискретно помажу њено формирање. Албански лидери најављују да ће то бити урађено у договору са KФОР-ом и зато постоји опасност да ова мисија УН буде злоупотребљена против Срба. Kосовска паравојска уз помоћ KФОР-а могла би да се прошверцује на север Kосова, што би Србију довело у веома тешку ситуацију. Свака наша интервенција на Западу би се тумачила као агресија на мировне снаге… – упозорава Kаран.

Унапред се спремили

Генерал у пензији Божидар Делић наглашава да је ово и те како могућ сценарио уколико су Албанци добили ‘зелено светло’ из САД.

– У организацијском смислу они су већ извршили све припреме. У кадровском смислу су спремни јер су одшколовали и курсирали довољно кадрова за ту такозвану ‘војску’. Исто тако, у материјалном смислу имају велику помоћ Америке, Немачке и Турске. То што је све ово у супротности са Резолуцијом 1244 СБ УН за њих нема никаквог значаја – закључује Делић.

Српска листа: Kосовски политичари запретили миру

Представници Српске листе навели су јуче у саопштењу да косовски политичари једностраним и противправним мерама прете миру.

„Kрше се сви међународни закони и прописи, почев од Резолуције 1244 СБ УН, Kумановског споразума, до Бриселског споразума. Најоштрије осуђујемо овакво деловање и наглашавамо да наши посланици никад неће подржати формирање војних формација. Захтевамо од међународне заједнице да реагује или да се јавно изјасни како није способна да одржи мир на овим просторима“, наводи се у саопштењу.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ