Свет

Руски новинар испрескакао Столтенберга: Шеф НАТО почео да муца и да се зноји, изустио само ОВО

НАТО сматра да је погрешно правити паралеле између нереда на Мајдану у Kијеву 2014. године и тренутних протеста „жутих прслука“ у Паризу

На конференцији за штампу генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, након састанка шефова дипломатија држава НАТО-а са министрима иностраних послова Украјине и Грузије, руски новинар је поставио питање да ли Алијанса намерава да позове на мир „жуте прслуке“ и француску полицију, као што је Столтенбергов претходник Андрес фог Расмусен позивао украјинске чуваре реда на мир током Мајдана 2014. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да нема смисла упоређивати те две ситуације. Такође мислим да је потпуно погрешно поставити питање на такав начин – рекао је Столтенберг, не желећи дубље да образлаже свој одговор, знојећи се и замуцкујући приликом одговора.

Масовни протести покрета „жути прслуци“, који се боре против повећања цена бензина, почели су у Француској 17. новембра. Суботњи протест у Паризу пратили су значајни сукоби демонстраната и полиције, нереди и паљења аутомобила. Током нереда који су захватили француску престоницу притворено је 412 особа, а повређено су 133 особе, укључујући 23 припадника полиције.

 

Извор: Srbija Danas/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ