Србија

ДАЧИЋ: Ускоро мање од 100 земаља које су признале Косово!

Обећао сам да ће број земаља које су признале Kосово ускоро пастио испод 100, а онда и испод половине броја чланица УН којих има 193, каже министар спољних послова Ивица Дачић

Он објашњава да су приштинске власти у озбиљним проблемима, јер је за њих гласало само 76 земаља за пријем у Интерпол од чега две нису чланице УН: Kурасао и Сен Мартин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Значи само 74 чланице, а кажу да их је признало 116. Први пут је постало јасно видљиво да су све то биле лажи. До сада су говорили да ја све што причам око повлачења признања лажем, а сада то истичу као велики проблем. Па какав је проблем ако су све то биле моје лажи – упитао је Дачић.

Kако је рекао, Приштина спочитава Београду да то што „водимо кампању повлацења признавања и угрозавамо дијалог и иритирамо Приштину, а откад је почео Бриселски дијалог 2012. године 26 дрзава је признало Kосово“.

– Па како то тада није угрожавало дијалог и иритирало Србију – рекао је министар за „Блиц“.

Српски шеф дипломатије каже и да на свакој седници Савета безбедности УН Америка, Велика Британија и Француска позивају све земље да признају независност Kосова.

– Па што је онда пробелм што мала Србија позива све земље да не принају Kосово или да повуку признање – упитао је он.

Дачих је недавно потврдио да су Соломонска Острва 11. држава која је повукла признање самопроглашене независности Kосова и додао да Приштина нема основу да га демантује.

До сада су признање повукли Унија Kомора, Гренада, Доминиканска Република, Суринам, Либерија, Сао Тома и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја, Лесото и Соломонска Острва, подсећа се у тексту.

 

Извор: Tanjug/Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ