Свет

РУСКИ АДМИРАЛИ ОТКРИЛИ СЛАБЕ ТАЧКЕ АМЕРИЧКЕ МОРНАРИЦЕ? САД имају 11 носача авиона, али Русији не могу прићи!

Употреба америчких носача авиона у Црном мору је немогућа у складу са конвенцијом Монтре, а на Балтику је отежана јер је тамо уско за њихов пролазак и укотвљење, саопштили су Спутњику бивши команданти Црноморске и Балтичке флоте адмирали Владимир Kомоједов и Владимир Валујев

– САД имају 11 носача авиона. Сви они су атомски, на којима је око 90 авиона. Они су брзи и Американци их могу поставити свуда где сматрају да је потребно. Међутим, они не могу свуда проћи. На пример, у Балтичко море је пролаз носача авиона отежан. У Црно море кроз Босфор и Дарданеле они уопште не могу ући, јер је њихов пролаз забрањен у складу са конвенцијом Монтре о статусу мореуза – рекао је Kомоједов, коментаришући изјаву команданта америчке Друге флоте вицеадмирала Ендрјуа Луиса, да Русија стално проширује систем блокирања приступа страних војски стратешки важним регионима као што су Kрим и Kалињинград, али да САД могу дејствовати у таквим условима уз помоћ носача авиона и копнених снага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Валујев је изразио солидарност са Kомоједовим, нагласио је да још није било случаја када је амерички носач авиона упловљавао у Црно море и на Балтик ради решавања својих задатака.

Раније је Kијев саопштио да покушава да убеди САД да треба да отворе војну базу на територији Украјине.

Извор: Novosti.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ