Србија

Шта нам сад спремају? Пацоли „понудио“ север Косова Србији: Ту видим решење

Лично не видим шансе за решење косовског питања, али верујем у економско решење, што је интерес „обе стране“ – изјавио је Пацоли

Kосовски министар спољних послова Беџет Пацоли каже да је Приштина спремна да повуче стопостотно повећане царине за робу из Србије и БиХ само ако се спроведу сви потписани споразуми и ако између Београда и Приштине постоји „стопроцентни реципроцитет“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пацоли у интервјуу за Дојче веле каже да лично не види шансе за решење косовског питања, али да верује у економско решење, што је интерес „обе стране“.

– Шта би то било? То говорим још од 2007, да север Kосова треба да буде велика привредна зона где ће део територије припадати Србији, а део Kосову, а да том привредном зоном управља неко трећи. Ту видим решење. Али можда је за такве идеје још прерано – прецизирао је Пацоли.

Рекао је да повећање тарифа од 100 одсто за робу из Србије и Босне и Херцеговине „мора остати на снази“, упркос осудама од САД, Немачке и других западних земаља.

– Морамо да им покажемо да и Kосово има свој понос. Десет година смо држава. Не можемо да дозволимо да се даље гази оно што смо до сада постигли. Паметно би било од Срба да разумеју да је независност Kосова реалност од 17. фебруара 2008. године. То се не може поништити – изјавио је.

Сматра да се већ види „колико су ове царинске таксе болне за Србију“.

– Зато верујем да ће и они схватити да нам не остаје ништа друго него да седнемо за сто као равноправни саговорници, као две независне државе, и причамо о будућности – додао је Пацоли.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ