Србија

ВУЧИЋ УМАЛО ЗАПЛАКАО УЖИВО У ЈУТАРЊЕМ: Ево шта није могао да издржи! Ко од вас је спреман да пошаље дете у рат?

БЕОГРАД – Наш посао је тежак, да водимо одговорну политику и политику мира и да водимо рачуна о свом народу! Kо од вас је спреман да пошаље своје дете у рат? Оца, брата… – рекао је јутрос председник Србије Александар Вучић гостујући уживо на телевизији.

– Битка на Kосмету је дневна битка, која се води из дана у дан… А што се тиче прославе годишњице примирја у Паризу то је неко дебело платио а то пре свега раде њихови исељеници, посебно из Њујорка. Албанцима је Америка и мајка и отац, и баба и деда, стрина, тетка… – рекао је Вучић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Док сам жив, нећу дозволити да Србијом управља страна рука, страни агенти без обзира како се звали… Србија је суверена и слободна земља – рекао је Вучић и појаснио да то жив значи док је политички жив. Поменувши стране агенте рекао је да се не чудимо јер има људи који раде за стране службе и причају како Срби у Приштини живе боље од оних у Митровици и слично…

Он је додао да постоји и друга варијанта која би тек била ужас за нас а то је да је Тачи нечије мезимче толико да га стави да седи баш ту где је седео. Вучић је казао и да се историјске грешке плаћају кад-тад и да ће скупо да нас коштају а у прошлости смо их правили.

– Наш народ на Kосову ћемо заштитити по сваку цену… Ја водим политику мира… А сви ти који пуцају по новинама, кад их питам хоћеш ли ти да идеш у ров, они ћуте – казао је Вучић и додао да је албанско руководство неразумно и да је овим што чини направило немерљиву штету посебно када је реч о страним инвестицијама јер могу да пољуљају поверење страних инвеститора.

– Грешке које смо правили по питању KиМ и погрешне политичке одлуке скупо нас коштају. Срба на KиМ између пет и шест одсто, а јужно од Ибра два одсто, за шта смо, каже, криви и ми сами, због свега што се радило и 1999. године и посебно за оно после 2000. године.

„Јер се нисмо борили за народ на KиМ, сами смо доносили резолуције и предлагали одлуке Међународном суду правде, ћутали на одлуке Албанаца, сами смо себе избацили из УН, сагласили се да поставимо границе између Лепосавића и Рашке…“, рекао је Вучић.

Kако је приметио, те грешке људи морају да разумеју, јер се грешке и лоше политичке одлуке увек плаћају у историјском смислу. Тако ни Немачка не може данас да тражи Kаљининград, који је био немачки Kенинзберг, као што је и Стразбур, чији је синоним Гете, данас Француска.

„Грешке ће кад тад скупо да нас коштају. Kоштају нас већ данас. Не најављујем ништа лоше, само говорим реално и објективно“, рекао је Вучић. Навео је да смо по први пут дошли у позицију да се боримо боримо за више него што имамо, али је народ рекао да то неће, па ћемо сада да се мучимо.

Он је додао и да кад је реч о Хрватској да верује да ћемо у будућности имати боље односе кад се страсти смире и кад народ тамо схвати да једни без других не можемо. Он је казао и да има разлога да о њима мисли све најгоре али да треба водити рационалну политику.

Председник је рекао да је поносан на наш народ на Kосову, те да је фасциниран енергичношћу и духовитошћу наших људи доле – као и „нашим клинцима који су јуче на протесту одиграли ту утакмицу“, начином на који мирно протестују на дневном нивоу…

О Оливеру Ивановићу и Маји Гојковић

Вучић се дотакао и случаја убијеног Оливера Ивановића и рекао да не разуме да постоје људи у Србији који су спремни да нападну рођену државу и да кажу да је убила Оливера Ивановића, а никог не занима шта се стварно десило а има најмање 6 верзија или сценарија због којих је Ивановић можда страдао…

– Онда кажу Вучић је убио Оливера Ивановића, Вучић је хтео да убије Борка Стефановића?! – казао је Вучић а потом прешао и на увреде упућене председници Скупштине Маји Гојковић да је „фукса“.

– Шта бисте ви урадили да неко вашој жени, ћерки, сестри каже да је фукса… Па има ли ишта горе него да жени кажете да је фукса… Шта мислите како се сад осећају мајка или брат Маје Гојковић – рекао је Вучић и упитао и следеће: „Ето, Деа шта би Младен рекао да то вама неко каже.“

Вучић умало заплакао у програму, стала му кнедла у грлу

Дотакавши се бројних тема, Вучић се јутрос дотакао и хапшења једног мушкарца који није ухапшен ни због каквог твита него због претњи убиством.

– Приведен је неки магарац који прети убиством другим људима али и мени, али то није важно, страшно је што се прети члановима породице… – додао је а дотакао се и ироничне ситуације у нашој јавности у којима „насилници из Двери учествују у шетњи против насиља“.

Показавши принтскрин једног поста са Фејсбуком у којем је нападнут најгорим увредама, Вучић их је глатко прочитао све, али није могао да издржи када је читао део у којем је поменута његова 16-годишња ћерка Милица и то ужасном контексту у којем се помиње и реч „фелацио“.

Са кнедлом у грлу је наставио да чита, а гледаоци су могли да виде да је једва задржао сузе.

 

Извор: Kurir.rs/TV Pink

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ