Свет

Руси послали шокантно упозорење свету: Британија спрема југословенски сценарио

Портпарол руске амбасаде у Лондону изјавио је да британски званичници настављају са покушајима стварања „токсичне атмосфере“ око амбасаде Русије тако што благонаклоно гледају на медијске написе у којима се руске дипломате оптужују за шпијунажу.

Амбасада је тако реаговала поводом писања таблоида „Дејли Мирор“ о наводној активности руских шпијуна у Великој Британији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нажалост, поново смо сведоци успона шпијунске маније у британском друштву. Редовно објављивање оваквих вести, уз одобрење владе, показује да конзервативна влада остаје при покушајима да створи токсичну атмосферу око наше амбасаде – рекао је тај дипломата.

Он је рекао да се путовања запослених у амбасади, што је, како каже, потпуно нормалан, легалан и нужан део дипломатског рада и живота, виде као доказ повећане шпијунске активности, преноси ТАСС.

„Дејли Мирор“ пише да су британске специјалне службе у стању повећане приправности због сузбијања наводне, руске шпијунске активности, као и да британске обавештајне и војне службе прате кретање запослених у амбасади.

„Типично је да се такви наводи појављују само у британским таблоидима. То је позната шема. Аутори не дају доказе за такве инсинуације… Нема потребе да вас подсећам да је такав приступ довео до дотичне ситуације у Југославији, Ираку, Либији, чак и Солсберију“, навела је амбасада.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ