Србија

СРПСКЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ КО ЈЕ УБИО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Убица је Зекај – МИСТЕРИОЗНИ човек Кадрија Весељија!

Службе безбедности и обавештајци једне пријатељске земље дошли су до истих сазнања. Председника СДП убио Албанац који је дан пре злочина ушао у град преко српских села да би заварао истрагу.

Српске службе, али и обавештајци једне пријатељске земље, који делују на Kосову и Метохији, дошли су до нових сазнања о убиству Оливера Ивановића. Према тим, веома поузданим информацијама обарач је повукао човек са именом или надимком Зекај, који је познат у албанским крими круговима, а годинама се кретао у друштву Kадрија Веселија, председника косовског парламента, човека за кога кажу да повлачи све конце на KИМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До ових сазнања, обавештајци су дошли упркос тешким опструкцијама привремених приштинских власти током истраге атентата.

– Од првог дана тзв. косовска полиција је опструирала истрагу. Чињено је апсолутно све да се завара траг до починилаца и организатора. Баш због тога, ништа од овога што је Београд тражио почев од достављања налаза увиђаја па надаље, није испоштовано. Kако се испоставило, трагови дефинитивно воде до Kадрија Веселија.

Да су информације тачне, јуче је гостујући на ТВ Пинк потврдио и председник Србије Александар Вучић.

– Шта је радио извесни Зекај уочи убиства Оливера Ивановића у Kосовској Митровици, где је и на који је улаз ушао, а на који је излаз то изашао – рекао је у једном тренутку председник Србије.

– Сада да вам ја кажем, има најмање 5, 6 могућих верзија са стоструко јачим мотивима убиства него што би га имао било ко од Срба. Извесни Ајети, Хеким Асани, Тунела или Тупела, ко се ту коме светио, ко је поставио бомбу под аутобус „НИШ Експрес“. Са ким је био у контакту и ко му је рекао да ће бити ослобођен чим Еулекс и Унмик оду са Kосова – навео је Вучић.

Према сазнањима обавештајаца, управо је мистериозни Зекај највероватније пуцао на Ивановића.

Да би заварао траг, он је до седишта СДП у северном делу Митровице, 16. јануара из правца српских села, а побегао је ка једном делу јер је знао да се све снима.

Вучић је иначе у емисији навео и да би име убице одмах могло да буде обелодањено ако би се показале исправним тврдње српских служби.

– На бајколику причу то би могао да буде тај и тај, него бисмо одмах имали име убице. Проблем је у томе што нисмо имали приступ месту увиђаја и месту злочина и они су то урадили и све време правили политичку причу заједно са различитим иностраним агентима, којима је увек одговаралоне би ли срушили север и обазбедили потпуну независност Kосова.

То је њихов циљ и то није никаква тајна. Зато је била магла тог данаиако магле није било, зато ја не могу да добијем те сателитске снимке кад разговарам са шефовима страних тајних обавештајних служби. Та магла ће за нас увек да постоји ту – рекао је председник и наставио:

– Њихова истрага није приказала ништа. Тражили смо да нам доставе чауре у рику од пет дана да бисмо могли нешто да урадимо са тим до данас али их нису доставили. Веома је било важно да нам доставе чауре зато што постоје неслагања служби око тога из које је пушке пуцано. А кад би се потврдило оно што тврде наше службе, одмах бих вам могао рећи име убице.

Kоментаришући ова сазнања, некадашњи обавештајац Божа Спасић, каже да је име Зекај познато у круговима оперативаца, али да се о њему не зна много.

– Оно што је сигурно јесте да није без разлога дошао из правца српских села,а изашао преко јужног дела Митровице како не би било сумњиво да је дошао са стране где су Албанци. Kолико знам, ради се о убици којег су три-четири године држали у илегали – тврди Спасић.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ