loading...
Свет

ДОЛАЗИ НОВИ ПОТОП: Драматично упозорење америчких стручњака, НИКО НИЈЕ СИГУРАН!

Амерички стручњаци су дошли до закључка да кроз Маријански ров протиче огромна количина воде. Њихова истраживања су показала да је најдубље место на Земљи нека врста одводне рупе, која апсорбује кубне километре воде из океана.

Маријански ров су образовале пацифичка и филипинска тектонска плоча. Једна од њих је подвучена испод друге и на том месту повлачи воду за собом.

Стручњаци су знали за ово и раније, али ново истраживање је показало да у дубину земљине коре одлази 4,3 пута више воде него што се до сада претпостављало. Само кроз Маријански ров за годину истекне око три кубна километра воде, али како се наводи у материјалу, таквих цурења које воде у унутрашњост Земље може бити неколико.

Према подацима научника, унутар Земље постоје подземни океани који се редовно допуњују водом са површине. После обраде података са шестсто хиљада сеизмографа, стручњаци су дошли до закључка да се на најмање два места, испод Северне Америке и источног дела Евроазије, налазе огромни резервоари воде.

Поједини експерти сматрају да би акумулирана вода једног дана могла да избије на површину, што би довело до новог потопа целе планете.

Други део научника сматра да „одвод“ ради за добробит планете, јер ту отиче део воде који се ствара приликом отапања ледника на Антарктику и Гренланду. Према мишљењу стручњака, захваљујуц́и том процесу ниво Светског океана расте много спорије.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs/rs.sputniknews.com

Loading...
loading...