Србија

ДИВЉАЦИМА КОЈИ ВАС ВРЕЂАЈУ НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА ВЛАДАЈУ СРБИЈОМ! Вучић послао јасну поруку свима!

Српска напредна странка одржава данас у великој дворани Сава центра трибину „Јаке жене за јаку Србију“. Председник Србије Александар Вучић обратио се учесницама скупа поруком да неће дозволити да Србијом владају дивљаци који вређају и малтретирају жене

Драге даме, посебно сам захвалан Смиљи Панић, мајци покојног Ранка Панића. Поздрав и за Милену Ивановић коју вређају на најстрашнији начин. Захваљујем се свима вама због подршке коју пружате својој земљи и нашој странци – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник СНС је истакао да ова странка има највећу процентуалну подршку жена од свих партија које су постојале у Србији, али и региону.

– У истраживањима, ниједна власт у региону, и ниједна власт раније није имала толику подршку жена. Бескрајно сам захвалан знајући колико је то важно. Жене нису површне ни лакомислене и оне увек гласају суштину, за посвећеност и рад – казао је Вучић.

Kако додаје, присутне жене су гаранција боље будућности.

– Жене траже стабилност, мир и сигурност. Оне не воле разметљивце већ оне који испуњавају оно што кажу – рекао је Вучић.

Он додаје да онај ко удара жене није мушкарац, него није ни човек.

– Пре тог физичког насиља, долази оно чак страшније и болније, а то је вербално насиље. Сећам се да целу ноћ нисам спавао када су ме вређали, јер нисам знао шта сам урадио тим људима осим што сам се борио за добро наше земље. Схватио сам да ће увек бити оних који су против своје земље – навео је Вучић.

Kако додаје, оно што не може да разуме је оно што је изговорено Маји Гојковић.

– Икона тобожње пристојности јој је рекао да је фукса, лидер, а онима који су ћутали питао сам зашто су ћутали, или тек онако реаговали. Онда је та њихова икона, о ком не могу ни да кажем шта мислим, јер овде има дама, рекао да не може да утврди да ли је она женско… Против тих који се за такву Србију боре, побеђиваћемо милион пута. Нећемо дозволити да такви дивљаци овом земљом управљају – истакао је Вучић.

Он додаје да је онда други лидер, тај тобоже синдикални лидер, премијерки рекао да јој је потребан афроамериканац.

– Хоћу да се захвалим Ани Брнабић што је данас са нама, она није члан наше странке – казао је Вучић.

Трибини поред председника Србије и СНС-а присуствује и премијерка Ана Брнабић.

Директорка Историјског музеја Србије Душица Бојић отворила је трибини оценом да то што шест од девет националних музеја воде жене, углавном страначки неопредељене, показује колики значај влада и председник Александар Вучић придају учешћу жена у јавном животу.Бојић је нагласила да су жене, пре свега, нечије ћерке, сестре, супруге и мајке, које, каже, уздижу Србију.

– Дају наду и рађају потомство и крче пут, али, да се не лажемо, свака од нас која се налази на неким позицијама у овој држави, не би имале такав ветар у леђа да немамо снажног лидера као што је председнк Вучића – рекла је Бојић.

Према њеним речима, само тако јаке личности међу пипадницима јачег пола, какав је и Вучић, могу да буду перципиране као вођа нације, што Вучић, каже Бојић, свакако јесте, али је, истакла је, свеједно окупио тим у којем има пуно жена.

„Мислим да смо својом улогом у претходнм годинама оправдале поверење читаве нације и оних који су нас поставили на наша радна места. Ако Србја има природне лепоте, онда су оне највеће управо у овој сали“.

Бојић је подсетила да су жене на најважнијим позицијама у Србији – председника скупштине, владе, на челу министарставаних, на местима државних секретара и дирктора многих институција и предузећа.

Kако је рекла, оне дају нови живот и нову енергију нашој држави.

– Надам се бољитку и желим да вам честитам Нову годину, да вам у следећој години буде све добро и да се осећате добро на својим радним местима, да имате снажну подршку – поручила је она.

Бојић је рекла да су жене лепши пол којем је потребна подршка и истакла да управо од СНС добијају ту подршку и да верује да ће та странка увек стајати иза жена у Србији.

Потпредседница СНС Марија Обрадовић рекла је данас да јучерашња протестна шетња није била грађански, већ политички скуп и поручила да су Двери те које уводе шаблон насиља, а да Драган Ðилас све то финансира.

„Оно јуче није био грађански протест, то што вам говоре је неодговорно. Kад лажете свог бирача, то је најопасније, сечете грану на којој седите. То је био политички протест, немојте да вас лажу. Оно нису били грађани Србије, они су показали шта мисле на изборима“, рекла је Обрадовић на скупу „Јаке жене, за јаку Србију“.

Према њеним речима, жена окупљених у Сава центру има дупло више него што је јуче било шетача, што је, каже, показатељ колико су њихове идеје и енергија јаки.

Позвала је жене, посебно чланице СНС да када се врате у своја места кажу како ствари стоје, и додала:

– Носили су пароле “ Неонаци напредњаци“. Kо је нациста, ја? Ана Брнабић, Маја Гојковић? Ми то нисмо заслужиле. Не позивам вас на конфликте, сукоб, већ да дате достојанствен, пристојан одговор, да будете још озбиљније, постојаније, са још бољим резултатима – јер их то највише болии“, поручила је она.

Политика је простор на којем се сукобљавају идеје и политике и некад је, каже, тешко бити солидаран.

„Знам да ви знате шта је то солидарност. Али, у парламенту нема политичке солидарности. Молим посланице и Мају Гојковић које су сваки дан изложене вербалном насиљу да устану, да их поздравимо“, рекла је она праћена аплаузом, за који је додала да је подршка за све оно што је Гојковић преживела за своја два мандата.

Подсетила је на све случајеве насиља иза које, каже, стоје Двери и Бошко Обрадовић, од упада у канцеларију Маје Гојковић, оно што су његови сарадници говорили за Ану Брнабић, шта су преживеле новинарке и запослена у РИK у ноћи избора…

– Ја мислим да шаблон насиља уводе Двери, а све то финансира Ðиалас. Ми морамо да будемо гласне и упорне на сваком месту и да у сваком тренутку да указујемо на то – рекла је она.

Према њеним речима, и недавно одржани марш жена у Kосовској Митровици је снажан симбол непристајања на насиље, на неправду, покушај да нас сломе.

Приметила је да и у свету има много патње, не толико због насиља опаких људи, већ због ћутања добрих људи.

-Размишљајте о томе – закључила је Обрадовић.

 

Извор: Informer/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ