Србија

ПРОВОКАЦИЈА млађег Харадинаја! Брат ЗЛОТВОРА ствара војску по узору на НАТО

Посланик Алијансе за будућност Kосова Даут Харадинај рекао је да Kосово ствара војску 21. века према стандардима НАТО.

– Стварање војске захтева и финансијску подршку. Видевши много узнемирених по овом питању, желим да вам гарантујем да су сви предвиђени параметри, као и буџет за развој Безбедносних снага Kосова обезбеђени – рекао је Даут Харадинај, брат косовског премијера Рамуша Харадинаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Даут Харадинај помињао се раније у медијима као један од првих бивших припадника тзв. ОВK против којег ће Специјални суд подићи оптужницу због случаја „Радоњичко језеро“, односно убиства 39 Срба, Албанаца и Рома током сукоба на Kосову.

Даут Харадинај, звани Цуфи и Обогаљени, најповерљивији је и најближи сарадник старијег брата Рамуша Харадинаја сада у криминалним пословима, а раније у тероризму.

Даут је, према документацији коју су прикупили српски истражитељи осим организације терористичких акција означен и као непосредни убица српских и албанских цивила лојалних Србији.

Везује се за бројне ликвидације, тероризам и криминал.

Године 2005. осуђен је на пет година затвора због убиства тројице Албанаца током рата, а у време сукоба у Македонији словио је за главног организатора припадника ОВK са Kосова у Македонији, навео је РТС.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ