Србија

КУРТИ ПРИЗНАО ОНО ШТО ХАРАДИНАЈ НЕ СМЕ: Објаснио зашто су ТАКСЕ НЕОДРЖИВЕ! Ако АЛБАНИЈЕ не помогне, НАДРЉАЛИ СМО!

Очекивали смо позитивне резулатате и далеко бољи ефекат од садашњег

Председник покрета Самоопредељење тзв. Kосова Албин Kурти изјавио се да су таксе од 100 одсто према Србији и БИХ „одличан потез“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, Kурти није пропустио прилику да критикује Харадинајеву владу која их је увела, тврдећи да су пре ове одлуке требале да се „ураде боље припреме“, тако индиректно признавши да због ових такси трпи косовска привреда и обични грађани.

– Очекивали смо позитивне резулатате и далеко бољи ефекат од садашњег. Ипак, таксе треба да остану. Мислим да су таксе уведене на брзака и то је проблем – испричао је Kурти за локалну телевизију, а потом казао да би Kосово морало да се више окрене Алабанији и да на тај начин амортизује евентуалне проблеме настале увођењем такси.

– Морамо да одемо корак даље. Наш покрет припрема заједничке састанке Привредне коморе Kосова и Привредне коморе Албаније. Наше две земље морају да ближе сарађују у свим аспектима, посебно кад је трговина у питању. Морамо више да експлоатишемо локалне производе. Ништа нисмо урадили са такса ако не успемо да триште попунимо локалним производима и обезбедимо више посла за локалне фирме – објаснио је Kурти.

 

Извор: Espreso.rs/Indeksonline.net

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ