loading...
Србија

ЛАЗАНСКОГ НЕ БРИНЕ ШТО ЈЕ ЦИА НАОРУЖАЛА ПРИШТИНУ: Београд има начин да СПРЕЧИ СИЛУ НАД СРБИМА НА КОСМЕТУ!

Војнополитички аналитичар Мирослав Лазански каже да је јасно да самопроглашено Kосово ужива велику подршку САД за формирање војске, али и да Србија има начин и средства да спречи било какву силу над Србима у јужној српској покрајини

Он је, коментаришући данашњу испоруку самопроглашеном Kосову америчких оклопних возила, изјавио Срни да у Приштини можда и размишљају да над Србима на Kосмету изврше етничко чишћење, попут хрватских акција „Олуја” и „Бљесак”, али да постоје два момента која их коче.

– Вероватно то не могу да изведу без дозволе Американаца, којима су вероватно на Балкану били довољни један ‘Бљесак’ и једна ‘Олуја’ које су, такође, спонзорисали, а друго зато што Србија не би могла бити пасивна у случају да неко крене насилно да протерује Србе са Kосмета. Србија у сваком случају не би била пасивна – рекао је Лазански.

Он је нагласио да се треба надати да се Приштина неће одлучити на такве кораке, али и да не треба цео живот провести у нади.

Лазански је, поводом информације да су данас самопроглашеном Kосову испоручена 24 америчка „хамвија”, рекао да су Албанци и раније имали оклопна возила.

– Од Турске су добили нека лака оклопна возила. Сада су добили ‘хамере’. Није то ништа специјално. ‘Хамере’ може свако приватно да купи. То није никакво драматично јачање њихових војних капацитета, али симболично јесте – рекао је Лазански.

Он је оценио да је у позадини набавке војне опреме, најаве формирања војске и такси уведених на производе из централне Србије, жеља да се компензују дипломатски порази које је Приштина доживела на међународном плану.

– Оно што се десило са Интерполом, плус повлачења признања од неких земаља, Албанци желе да компензују тиме што ће као имати војску и оклопна возила – каже Лазански, пренела је РТРС.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...