Свет

Трамп шокирао изјавом: „Жути прслуци“ желе председника попут мене. Из Француске му стигао одговор који није очекивао

У суботу су у Француској одржани најжешћи протести до сада

Амерички председник Доналд Трамп признао је да воли Француску, у којој су и протеклог викенда одржани протести „жутих прслука“, изјавивши да учесници демонстрација желе шефа државе какав је он. Након ове изјаве, огласио се и министар спољних послова Француске, који му је поручио да „остави њихову државу на миру“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

​- Париски споразум не функционише баш најбоље за Париз. Протести и нереди су у целој Француској. Људи не желе да плате вец́у суму новца, пре свега земљама Трец́ег света (чије је руководство сумњиво), да би чували животну средину. Скандирају „Желимо Трампа!“ и „Волим Француску“ – написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.

Трамп је раније изјавио да масовни протести у Француској, изазвани повец́ањем цена горива, сведоче о исправности одлуке САД да иступи из Париског споразума о клими, који је амерички председник поново назвао „дубоко погрешним“, преноси Спутњик.

ФРАНЦУСKИ МИНИСТАР ОДГОВОРИО ТРАМПУ: ОСТАВИТЕ НАШУ ДРЖАВУ НА МИРУ

Француски министар спољних послова Жан Ив ле Дријан у недељу је оштро критиковао америчког председника Доналда Трампа због уплитања у унутрашња питања Француске.

– Ми не учествујемо у америчким расправама, оставите нашу државу на миру! – поручио је Ле Дријан Трампу у телевизијском интервјуу.

Шеф француске дипломатије демантовао је да су француски протестанти скандирали Трампу.

– Kолико ми је познато, „жути прслуци“ последњих дана нису у француским градовима скандирали на енглеском језику. Реч је о снимку снимљеном пре више мсеци у Лондону – рекао је он.

Француски покрет „жутих прслука“ у суботу се на улицама појавио четврту недељу заредом, упркос томе што се одустало од пореза који су подстакли незадовољство.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ