Спорт

ТЕРЗИЋ ОДУВАО ФРАНЦУЗЕ: Каква КОРУПЦИЈА, какве глупости? Звезда је ИДЕОЛОГИЈА, симбол Србије!

Генерални директор црвено-белих дао је интервју за „Монд“.

Црвена звезда вечерас од 21 час дочекује екипу Пари Сен Жермена у последњем колу групне фазе Лиге шампиона. Француски „Монд“ је искористио ту прилику да обави кратак интервју са Звезданом Терзићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Терзић је пре свега Французима покушао да дочара важност Црвене звезде за Србију.

– Црвена звезда није само фудбалски клуб. То је идеологија, филозофија и национални симбол. Звезда је чувар српског идентитета и православне религије – изјавио је генерални директор Црвене звезде.

Неизбежно је било и питање о писању „Л’Екипа“ да је утакмица на Парку Принчева била намештена.

– Све је то било погрешно, али прихватили смо да испитамо могућност да је неко укаљао име нашег клуба и државе. Поднели смо тужбу за клевету. Повратак у Лигу шампиона је била прилика да промовишемо клуб и земљу, да променимо слику о нама, а све је упрљано. За српску јавност, та истрага је још један доказ клевете, а жртва је наш фудбал. Српски фудбал није ни бољи ни лошији него француски. У нашем фудбалу нема корупције, све је то питање перцепције. Лоша слика о нашем фудбалу је створена јер су многи људи без разлога увучени у блато. Политичари су користили своју позицију да блате људе и смештају им због личних интереса. А у Србији када је неко у затвору, ми на то не гледамо исто као ви у Француској – поручио је Терзић.

У тексту француског „Монда“ се спомиње и да је Терзић две године провео у бекству, када је за њим расписана Интерполова потерница.

 

Извор: Srbija danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ