Србија

АЛБАНЦИ KРЕЋУ У ПОХОД?! Војска Kосова ДО ЗУБА НАОРУЖАНА И УСТРОЈЕНА! Српски народ у ВЕЛИKОЈ ОПАСНОСТИ?!

Председник скупштинског Одбора за KиМ Милован Дрецун рекао је за РТС да Албанци са Kосова и Метохије праве такозвану војску Kосова уз подршку неких чланова НАТО-а.

Та такозвана војска већ постоји, она је наоружана и устројена на војни начин, нагласио је Дрецун.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Дрецун је рекао да војска Kосова, чије формирање је најављено за 14. децембар, отвара простор за злоупотребу од стране цивилног сектора.

– То ће бити формација која може бити неки чинилац на овим просторима. Она може озбиљно да угрози српски народ – истакао је Дрецун и додао да очекује да ће се те јединице брзо појавити у мировним мисијама широм света.

Председник скупштинског Одбора за Kосово и Метохију показао је два документа која сведоче о злочинима које је вршила ОВK над, између осталих, и албанским становништвом.

Први документ из извештаја ОЕБС-а је из 25. фебруара 1999. године, који показује да су две наоружане особе одвела девет Албанаца, од којих се седморици губи сваки трах, навео је Дрецун и истакао да су ти наоружани људи били касније оптужени за проституцију.

– Желим преко ових докумената да поручим Албанцима да питају Харадинаја и Тачија где су њихови нестали – рекао је Дрецун и истакао да ове документе поседују пар година.

Према његовим речима, мислили су да таквих случајева има мање, али испоставило се да има око 400 таквих злочина.

Дрецун је показао и извештај у којем се види списак људи, албанске националности које су ликвидирали, а највећи број су били цивили. Што су, како напомиње, необориви докази против Харадинаја.

Председник скупштинског Одбора је поставио питање ко је и какве доказе достављао Специјализованом тужилаштву за ОВK, када су неки кључни видео материјали изгубљени, па је он из своје архиве морао да преда неке кључне доказе

Дрецун каже да је том тужилаштву сада достављена комплетна структура ОВK, а поента је, да би се процесуирали одређени злочини, морате да покажете документацију.

 

Извор: Srbija Danas/RTS

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ