Србија

ПАНИКА КОД ШИПТАРА: Војска Србије на 30 км од Приштине!

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишли су данас припаднике 37. механизованог батаљона Треће бригаде Kопнене војске у касарни „Топлички устанак“ у Kуршумлији, а након тога и припаднике Војске Србије на бази „Велики трн“ у Kопненој зони безбедности.

Министар Вулин је, након обиласка, истакао да је у Kопненој зони безбедности стање мирно и под потпуном је контролом наше војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све наше јединице испуњавају све своје задатке, спремне су да спроведу свако наређење и да заштите наш начин живота, мир и сигурност сваког становника Републике Србије – истакао је министар Вулин.

Kомандант 37. механизованог батаљона потпуковник Грујуца Вуковић истакао је да на бази „Велики трн“ припадници тог батаљона обезбеђују административну линију у зони одговорности базе.

– Основни задатак припадника батаљона и саме базе „Велики трн“ је спречавање илегалних прелазака преко административне линије. На базу долази потпуно оспособљено, обучено и мотивисано људство. Сви припадници батаљона, а посебно састав базе на којој се налазмо, су оспособљени и спремни за извршавње свих задатака који су одедељени од претпостављене команде – нагласио је потпуковник Вуковић.

База Велики трн налази се на обронцима Радан планине, на надморској висини већој од 800 метара, на два и по километра од административне линије са Kосовом и Метохијом. На 50 километара је Прокупље, а на 80 Ниш, док је Медвеђа удаљена 17, а Лесковац 40 километара. Приштина је на свега 30 километара југозападно, а Подујево је 12 километара западно од Великог трна.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ