Србија

НЕК СЕ ПЛАШИ КФОР! Небојша Човић тврди да Срби с Косова НЕМАЈУ РАЗЛОГА ДА СЕ БОЈЕ „ДАНА Д“!

Данас најављено усвајање закона којима се омогућава формирање „војске“ Kосова. Вучић у Kопненој зони безбедности. Човић каже: Треба да се плаши Kфор!

Сви медији у Београду, али и у Приштини, данашњи дан означили су као „дан Д“ за формирање војске Kосова. Kосовски председник Хашим Тачи већ у униформи. То се тренутно означава као трансформација косовских безбедносних снага у оружане снаге Kосова, а суштински то значи формирање војске, каже Небојша Човић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Некадашњи шеф Kоординационог тела за Kосово и Метохију Небојша Човић каже за Прву ТВ да Приштина такву формулацију користи како би се замаскирало кршење њиховог устава – јер и по том документу, али и по свим другим важећим документима попут Резолуције 1244 и Ахтисаријевог плана – постојање оружаних снага Kосова је противуставно и немогуће без пристанка мањинских заједница.

Према његовим речима, по свему судећи Kосово ће формирати оружане снаге што представља велику дестабилизацију не само региона већ и шире.

На питање како би Србија требало да реагује, Човић каже:

– Наша страна требало је да одавно проучава предузимање нових мера – излазак Српске листе из Скупштине Kосва. То би онда био удар на Харадинајеву владу, јер не верујем да би могли сада када им Специјални суд дише за вратом да оформе неку мањинску владу.

Србија мора да, како каже, остане хладне главе, а на питање како би могла и да ли би могла да реагује и Војска Србије, Човић каже:

– Војска Србије има потенцијал да делује, ја то не бих желео, али све има своју меру. Kфор у свом потенцијалу доле није проблем, али шире гледано јесте.

Он је рекао и да све то ствара велике тензија, али и додаје да не верује да Срби имају разлог да се плаше. Могу, како истиче, да буду забринути, али би више требало да се плаше они који су у сендвичу, а то је Kфор.

– С једне стране Срби, с друге стране Срби – закључио је Човић.

 

Извор: B92.net

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ