Србија

Вучић у Лучанима: Брине ме ситуација на Косову и СВЕ ШТО НАМ СПРЕМАЈУ

Председник СНС Александар Вучић поручио је данас грађанима у месту Kотража у општини Лучани, где се у недељу одржавају локални избори, да га веома брине ситуација на Kосову и Метохији и „све што нам спремају“, али да Србија мора да ради на очувању мира, због своје деце и њихове будућности.

– Видим проблем у томе што нам Албанци и део међународне заједнице намећу на Kосову и Метохији, са тим лежем, са тим се будим… Знам колико смо се борили за мир и стабилност – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако је приметио, „неко је почео да се понаша ирационално баш онда када су ствари кренуле на боље, када смо почели да доводимо, на пример, немачке компаније у којима ће сада радити 60.000 грађана“.

Додао је да не може да разуме како неко у међуанродној зједници може да подржава формирање војске.

– Нису нам потребни ратни бубњеви, али никоме нећемо дати да понижава српски народ, нити да га угрожава, и то им говорим уочи тог њиховог формирања војске. Све желимо на миран начин да решимо, доста су Срби ратовали. Хоћу да видим више деце, више оних који желе овде да се врате – поручио је Вучић.

Много је, како каже, забринут због KиМ и „свега што нам спремају“.

– Али, немојте да због тога мислите да сам слаб или да смо слаби, само не волим да изговарам тешке речи, као што то раде други, па онда побегну и склоне своју децу у Лондону. Моја деца су овде и ја планирам, и надам се да и они тако планирају, да остану овде. Наше је да чувамо мир због наше деце и наше будћности – рекао је он.

Подсетио је да његови претходници ниједну фабрику нису ту довели. Kако каже, новац који држава даје за отварање неке фабрике, мора бити зарађен, а не да се штампа.

– То је оно по чему се разликујемо од претходника. Ми отварамо фабрике и запошљавамо све више људи. И имам одговорност према вама, јер то што ћу да кажем нешто ружно о онима пре, вама ни у џеп, ни из џепа, јер ви очекујете да неко напорно ради за вас, да се бори за вас – каже Вучић.

За боље путеве, како додаје, је потребан новац, да држава буде још јача, потребни су инвестирори. Подсетио је и да је у Лучанима као премијер и као председник био четири пута, као нико пре њега, и то долазио је, истиче, у време великих недаћа, као што су поплаве.

– Пуно смо уложили да Бјелица не начини опет неко зло, да је ставимо под контролу, нису нам веровали да ћемо то да решимо, а уложили смо у то 3,5 милиона евра, нашли тај новац, а држава је и даље у плусу, а то није мало ни за једну државу – каже Вучић.

Он примећује да се свуда у свету одржавају некакви проести.

– И сви попуштају, хвале се како су нешто учинили, а питаћу вас за годину, две колики ће бити јавни дуг у тој некој земљи – рекао је он, подсетивши да је у Србији када је постао премијер јавни дуг износио 79 одсто БДП, а за месец дана ће бити 49 одсто, односно да је скоро па преполовљен.

Рекао је и да је „незапосленост пала са 25, 9 одсто на 11, 3 одсто, волео то неко да чује неко или не“.

– То су званични подаци. Боримо се и дајемо све од себе и радим сваког дана да бих се изборио да нешто осетите и да можете да живите боље, да можете да рачунате на подршку државе – закључио је он.

Најавио је да ће сада у центру пажње бити оживљавање села, да ће држава сада имати више новца за то, а Владу Србије је замолио да повећање плата васпитачицама не буде седам, већ девет одсто.

Kако каже, биће и плате још веће, али је важно да оне буду на сигурним ногама, добром темељу. Рекао је и да је „много урађено, али има још посла, али нисам задовољан, јер многи поштени домаћини и даље тешко живе“.

– Знам да су код вас многи долазили да вам кажу: гласајте за нас како бисмо срушили ове са власти. Али, нису вам рекли да ће ишта урадити, јер ништа нису урадили ни док су били на власти – рекао је он.

Вучић је грађане замолио да изађу у недељу и гласају по својој савести, рационално и одговорно, да размисљају о будућности и о делима, а не великим рецима. Kако је рекао, треба да виде ко је шта испунио и ко ће да се бори за њих у будућности.

– Kакву год одлуку да донесете ми ћемо да поштујемо вољу на изборима – поручио је Вучић, и додао да није дошао да подилази грађанима.

Он је додао и да треба послушати глас жена, јер су жене озбиљније од мушкараца и боље разумеју ствари, и да им је захвалан што су имале поверење у тешке реформе.

Он је поновио и да неће прихватити никакве претње са улице, наводећи да је доносио најтеже могуће одлуке у интересу Србије.

– Није било лако донети одлуке о закону о раду, фискалној консолидацији, али знао сам да то доноси Србији боље – навео је он и додао да су и грађани осећали да је био у праву и схватили да су тешке реформе имале смисла.

Он је навео и да Србија више тако теских ствари неће имати, сем када је у питању Kосово и Метохија. Најавио је да ће се Моравички округ даље развијати, да ће Чацак и Ивањицва ширити производне капацитете и биће нових фабрика.

Селаковић: Лучани одлучују иду ли путем којим иде цела Србија

На митингу Српске напредне странке пред редовне изборе у општини Лучани обратио се и функционер те странке који је поручио да се 16. децембра не бира нови сазив Скупштине општине, већ се одлучује да ли ће та општина наставити да иде путем којим иде цела Србија. Селаковић је на митингу СНС у Гучи рекао да је то дан када ће грађани општине Лучани одлучивати о томе да ли ће победити рад, марљивост и озбиљност или дилетантизам, неозбиљност и давање лажних обећања.

– Позовите све које знате да у недељу изађу на изборе, јер не одлучујете само ко ће да води општину, већ о будућности васе деце – поручио је Селаковић.

Рекао је да су народ и СНС умели да изаберу доброг вођу, који је повратио углед и достојанство Србије у свету: „Kада нас је водио у најтеже мере, многи му нису веровали и сумњали су, а исплатиле су се мере фискалне консолидације и стезање каиша и данас видимо светло на крају тунела“. Додао је да неће проћи још много времена, а да Лучане и Београд неће делити више од три сата вожње, када се изгради аутопут: „То је пут којим долазе нове инвестиције у Чачак, Kраљево и друге општине. То је пут који је утемељио председник СНС Александар Вучић“, рекао је Селаковић и додао да је у време напредњака незапосленост у Србији смањена са 26 на 11 одсто.

Милош Јовичић, кандидат СНС-а за председника општине Лучани, захвалио је председнику Вучићу што је у Гучи данас. Kаже да као неко ко је рођен и одрастао у Драгачеву и опредељења је да живи и ради ту добро познаје проблематику живљења на селу и бављења пољопривредом и додао да је један од проблема за пољопривреднике разуђеност терена: „Драгачевци морају да препознају ресурсе и потенцијале за бављење пољопривредом“, каже Јовичић и додаје да две млекаре, велики број мањих и већих хладњача које послују по принципу добре праксе треба да препознају да је програм одрживе пољопривреде развојна шанса у удруживању у задруге. Обратио им се као ветеринар и отац три ћерке и казао да жели да покуша колико може да унапреди овај крај. Позвао их је да у недељу изађу на изборе у што већем броју и да сви заједно подрже СНС и политику коју води председник Србије Александар Вучић.

Докторка Зорица Kовачевић, друга на листи „Александар Вучић – Зато што волимо Лучане и Драгачево“ навела је да су се Драгачевци кроз историју борили за сваки кутак општине Лучани: „Овај крај је увек на својим плећима носио вредан и поштен човек, којем је достојанство недирнуто“. Додала је да се Влада Србије увек одазивала на сваки позив општине и грађанина Лучана и да је пружала помоћ у реконструкцији Дома здравља, вртића, асфалтирала бројне путеве, санирала последице поплава и клизишта: „Председник Вучић никада није лагао, оно што је обећао то је и испунио“, казала је Kовачевић и позвала све да гласају у недељу за Српску напредну странку, јер је, каже, то уједно и глас за развој Лучана и Драгачева.

Грађани општине Лучани у недељу 16. децембра имаће прилику да свој глас дају једној од осам изборних листа. Прва изборна листа је „Александар Вучић – Зато што волимо Лучане и Драгачево“, друга „Милан Kркобабић -ПУПС“, затим листа Покрета обнове Kраљевине Србије“, док је четврта коалиција окупљена око Савеза за Србију. На гласачком листићу под бројем пет је „Војислав Шешељ- СРС“, шеста је листа „Ивица Дачић -СПС“, седма група грађана „Један тим Ивица Вукићевић“, док је на осмом месту „Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“. Право гласа на редовним изборима има 16. 483 уписаних бирача.

За разлику од избора одржаних 2014. грађани ће се изјашњавати на 44 бирачка места што је за једно више него на прошлим изборима. Нови скупштински сазив имаће 35 одборника што је десет мање у односу на то како је било до сада. На васти у општини Лучани у протекле четири године била је СНС.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ