Србија

Бахтири провоцира! „Уједињење Митровице нисмо заборавили, то је само почетак“: После формирања „Војске Косова“ стижу нове запаљиве поруке

Градоначелник јужног дела Митровице, без икаквих овлашћења покренуо је иницијативу о спајању две Митровице и поручио да је „време да се исправе грешке и поврати северни део града“

Градоначелник Митровице, Агим Бахтири, рекао је да ће „уједињење“ Митровице бити ускоро реализовано, додајући да идеја о придруживању није заборављена, али то је само почетак, пишу албански медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да идеја о „удруживању“ није заборављена и да ће врло брзо ова идеја постати реалност.

Подсетимо, градоначелник јужног дела Митровице, без икаквих овлашћења покренуо је иницијативу о спајању две Митровице и поручио да је „време да се исправе грешке и поврати северни део града“.

Он је на свом Фејсбук профилу подсетио да су његову иницијативу подржале све политичке партије у локалном парламенту јужне Митровице.

– Тражио сам уједињење града Митровице у једну општину, као што је увек и био. Влада сада мора да педузме конкретне мере на промени закона који би Митровицу учинио једним општином – написао је Бахтири.

Реагујући на ову иницијативу, Харадинај је рекао да је „то одлука коју је подржао само један орган, тако да Бахтири и Јужна Митровица немају право ни на какву одлуку о било којој другој општину, без обзира на све“.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ