Србија

ЛАЗАНСКИ НЕ НАСЕДА НА ШИПТАРСКЕ ФОРЕ! Црвени аларм је упаљен, Косово је НОВА АМЕРИЧКА ДРЖАВА ВАН АМЕРИЧКОГ КОНТИНЕНТА!

Kосово није у НАТО, али је Kосово сад као квази-држава придружени члан НАТО – нова америчка држава ван америчког континента, изјавио је војни аналитичар Мирослав Лазански

– Они то не крију, они сами кажу да је њихова спољна политика америчка спољна политика, да они воле Американце више него што Американци сами себе воле – рекао је Лазански гостујући на Првој телевизији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kада се све погледа и узме у обзир, оно што је приказано на јучерашњој церемонији није нимало наивно, истиче Лазански.

– Ово је само правно-формално, из њихове визуре гледано, преименовање из KБС у војску Kосова. Мало сам погледао тај њихов буџет, није то баш наивно – 100 милиона. Ако је наш војни буџет 600 милиона на 30.000, 28.150 припадника Војске Србије, а њихов је 100 милиона на 5.000, онда је то јако велики буџет. То значи да ће бити плате, они ће сигурно стимулисати да уђе професионална војска, да се што више људи пријави. Они већ сад имају 2.500 људи, имају јако велики контигент младих људи. Друго, они ће добити војну помоћ од Американца, добили су те хамере, добиће у наоружању. Наравно, они се не могу мерити са војним потенцијалом Србије – рекао је Лазански.

Међутим, каже да Приштина у хангарима већ има тешко наоружање.

– Имају оно што су узели од наоружања бивше ОВK и оно што су довукли из Албаније 1998. године. Има ту и топова, неће они то наравно показивати, али то постоји. И добиће по систему каскаде, а систем каскаде је да богатије земље НАТО поклањају земљама које нису толико економски моћне наоружање и војну опрему која није прве категорије, али је још добра – каже Лазански.

Он објашњава да Приштина неће одмах донети одлуку да упадне на север Kосова, већ да ће се то десити суптилно, кроз појединачне инциденте, патроле и истицањем знамења војске Kосова, што ће у психолошком погледу за Србе бити црвени аларм, преноси Б92.

– Они ако се не варам имају специјалне саветнике из америчких тимова за пропагандно психолошко деловање који су доле на Kосову. Погледајте њихову обуку, јуче су приликом те њихове инаугурације приказали су, додуше то је рекламни филм, први пилот хеликоптера за “Блек Хок“ је Албанац који је завршио обуку у Америци, сигурно није летео на Kосову. Погледајте њихове официре који су у јединицама косовске војске, то су све амерички официри који говоре и албански језик и енглески и то већина. Оно што сам ја видео – није наивно, немојте да се заваравамо. Kад достигну тих 5.000 то су већ две тешке бригаде. Њихов циљ – етнички чисто Kосово – рекао је Лазански.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ