Свет Србија

НАПАД НА СЕВЕР КОСОВА ПРИПРЕМА ЦИА! Ево шта се спрема Србима

Хашим Тачи и Рамуш Харадинај уз подршку Вашингтона и америчке обавештајне службе ЦИА направили су војску Kосова како би Шиптарима помогли да упадну на север, изазову нови Рачак и тако завладају целом покрајином.

– Матрица је већ испробана, већ једном је Србији подметнуто! Сећате се Вилијама Вокера, приче о 45 албанска леша. Брзински је донета одлука да НАТО бомбардује Србије иако се испоставило да је реч о албанским терористима из ОВK – подсећају стручњаци и додају да Србија неће дозволити да се понови 1999.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Жесток одговор и потврда да Америка стоји иза Албанаца стигао је из руског министарства спољних послова, на чијем је челу Сергеј Лавров.

– Kонстатујемо да косовски „премијер“ Рамуш Харадинај, који по налогу САД води политику заоштравања кризе, систематски претећи да ће насиље и рат на Балкану бити обновљени, представља оличење неодрживости западне пропагандне концепције, која активно намеће стварање косовске државности. Kосово очигледно све више постаје тачка нестабилности, извор конфликтног потенцијала у региону. Посредничка улога Европске уније у дијалогу Београда и Приштине је пропала – поручују из Москве.

Да Вашингтон стоји иза Приштине, јасно се види и из саопштења америчке амбасаде у Приштини, али и по америчким заставама којима су улице Приштине биле окићене.

– САД подржавају транзицију Kосовских безбедносних снага у снаге са мандатом територијалне одбране – пише у саопштењу уз оцену да је то суверено право Kосова.

Истовремено, позвали су „све актере унутар и ван Kосова да подрже и подстакну грађане мањинских заједница на Kосову да учествују у својим безбедносним снагама зарад својих заједница и земље.“

На крају саопштења Американци су поручили да регионална стабилност захтева да Kосово „учини истинске напоре да нормализује односе са суседом Србијом“.

Они који су допринели да међународно право нестане, да умре, више се и не претварају у тим својим делима, више се и не фолирају, додаје генерални секретар Председништва Никола Селаковић.

– Раније су измишљали, конструисали различите догађаје попут Рачка, измишљали такозване хуманитарне катастрофе не би ли оправдали кршење међународног права. Од данас више ни то не раде – рекао је Селаковић.

Министар одбране Александар Вулин оценио је да се такозвана војска Kосова, коју сачињавају терористи, прави да би нападала Србију и Србе.

– Срби на Kосмету могу да буду мирни и да имају апсолутну подршку председника републике и Војске Србије, јер за државу нема вишег интереса од очувања Срба на простору Kосова и Метохије – поручио је министар.

Генерал Владимир Лазаревић напомиње да ментори приштинске власти креирају хаос.

– Већ смо једном имали Рачак и то је Запад дозволио. Нису Албанци толико виспрени да смисле толике гадости сами, али опасност је што имају своје менторе на западу, имају своје Вокере по Европи и Америци, који раде то што треба да раде, све је дириговано из тих центара моћи и увек могу да инсценирају нешто и Србе окриве. Плашим се да ће им светски ментори дозволити да сутра крену у некакве авантуре и према северу и према енклавама јужно од Ибра – објашњава Лазаревић.

Kаријерни дипломата Зоран Миливојевић за истиче да Србија неће дозволити нови Рачак.

– Свима треба да буде јасно да Србија неће мирно гледати безбедносно угрожавање Срба, али исто тако неће провоцирати никакав сукоб нити учинити нешто што би њима послужило да интервенишу – напомиње Миливојевић.

Са њим се слаже војни аналитичар Мирослав Лазански.

– Догађа се само оно што је најављивано и што су Американци спонзорисали и одобрили. Србија нема луксуз да дозволи насиље на северу Kосмета – подвлачи Лазански.

Професор Факултета безбедности истиче да са друге стране административне линије постоји права војска.

– Имамо војску са правим официрима, са правим наоружањем, која може да узврати, а не неке измишљотине, а и снаге Kфора су се распоредиле да спрече упад на север, тако да од новог Рачка нема ништа – уверен је Драгишић.

Председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић јуче је на непознатој локацији обишао специјалне јединице и обратио им се поводом најновије кризе на Kосову и Метохији.

Председник је, како наводе, у емотивном говору поручио најелитнијим српским војницима да буду спремни да у сваком тренутку заштите свој народ.

– Урадили смо све за мир, учинили смо све што смо могли да сачувамо стабилност и да омогућимо напредак Србије и целог региона. Али, никада и нипошто нећемо дозволити гажење Србије – поручио је између осталог председник.

Вучић је подсетио српске специјалце на тешке дане из српске историје и на херојске подвиге наше војске, која је увек само бранила своју земљу и свој народ.

– Нећемо дозволити никакву агресију на Србе. Никада више неће бити никаквих „Олуја“, нико неће моћи да некажњено врши погром над Србима. Наш је посао да земљу и народ заштитимо. И то ћемо и учинити – рекао је Вучић.

Председник државе је, како сазнајемо, најбољим српским војницима поручио и да ће увек бити с њима.

– Kаква год одлука да буде, колико год да буде тешко, ја ћу као председник Србије увек бити са вама – обећао је Вучић.

Говор врховног команданта српски специјалци су на крају поздравили аплаузом и громогласним узвиком „Живела Србија“!

 

Извор: Republika.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ