Свет Србија

БИЛИ СМО УЗ СРБЕ ТОКОМ БОМБАРДОВАЊА, БИЋЕМО И САДА: Италијански десничари против тзв. војске Косова!

Гримолди је поручио да је Балкану данас потребан дијалог, као што то тражи и званична Србије

Италијански десничари су оштро против формирања војске Kосова. Владајућа странка Лига огласила се против формирања војске такозваног Kосова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лига Матеа Салвинија је била једина странка у Италији која се током НАТО бомбардовања Србије 1999. године јавно противила давању италијанских аеродрома на коришћење НАТО авијацији, а странка се данас огласила и против формирања такозване војске Kосова.

Италијански посланик Паоло Гримолди који је уједно и председник владајуће Лиге за регион Ломбардије, која важи за упориште те странке огласио се у име странке против формирања војске такозваног Kосова.

„Забрињавајуће је да је парламент самопроглашене државе Kосово, коју нису признале пет чланице Европске уније унилатерално одлучио да формира армију“ написао је Гримолди на свом Фејсбук профилу који прато око 100.000 Италајиана.

Гримолди је поручио да је Балкану данас потребан дијалог, као што то тражи и званична Србије. Високи функционер Лиге истиче да на територији око које се споре Срби и Албанци није потребна војска и да се права српске мањине не поштују.

Preoccupa molto che il Parlamento dell'autoproclamato stato del Kosovo (che nella UE non è riconosciuto da ben 5 Stati)…

Geplaatst door Paolo Grimoldi – Lega Lombarda op Vrijdag 14 december 2018

Kао што смо били и против бомбардовања српског народа, ми смо против унилатералних дестабилизајућих одлука – рекао је Гримолди о ставовима његове странке.

 

Извор: Espreso.rs/dnevnagazeta.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ