Србија

КФОР спреман да интервенише: Одлука о формирању „Војске Косова“ донета у погрешно време

KФОР се не бави политиком – каже италијански генерал

Новоименовани командант мисије KФОР италијански генерал Лоренцо Д’Адарио рекао је данас за Побједу да је одлука о трансформацији косовских снага безбедности у војску донета у погрешно време, те додао да је KФОР спреман да интервенише на Kосову ако стабилност буде угрожена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако је истакао, Северноатлантски савет ће сада морати да преиспита ниво ангажовања НАТО са косовским снагама безбедности.

– Оно што је извесно, НАТО преко мисије KФОР остаје посвећен осигурању безбедног окружења на Kосову, али и стабилности Западног Балкана – нагласио је он, пренео је сајт ЦДМ.

Д’Адарио је нагласио да се KФОР не бави политиком, али је навео да жели да понови став генералног секретара НАТО-а, који је казао да је „транзиција косовских безбедносних снага у принципу ствар о којој треба да одлучи Kосово, али јасно смо казали да ова одлука долази у погрешно време“.

– Присуство KФОР-а на Kосову у складу је са Резолуцијом 12 44 Савета безбедности УН. Што значи да ћемо наставити да обезбеђујемо сигурност и безбедност свих људи на Kосову и бићемо спремни да интервенишемо кад год буде доведена у питање стабилност овог подручја – закључио је Д’ Адарио.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ