Србија

Стефановић о локалним изборима: Наши људи у Лучанима били изложени линчу Обрадовићеве групе!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да су сви у полицијској станици у Лучанима у дану локалних избора у тој општини били изложени линчу групе људи која је упала у станицу.

– Насиље, бахатост, могу само да осудим – рекао је Стефановић на прес конференцији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је рекао да је око 19 сати у недељу, током саслушања Л. Ђ. због напада на новинара, у полицијску станицу ушао Бошко Обрадовић са групом људи и врло дрско упутио претње запосленима.

– Улазе у ходник, покушавају да виком успоставе њихов систем. Ушла је група људи која се на дивљи начин понашала – навео је Стефановић.

Истакао је да ниједна особа није задржана у полицији и да су сви после изјаве пуштени. Министар је рекао и да је државни секретар МУП-а Дијана Хркаловић боравила у Лучанима по његовом налогу.

– Све време била је у полицијској станици. Дошло је и до вербалог напада на Хркаловићеву – навео је Стефановић.

– Поново показују насиље над женама, над новинарима и по први пут насиље над полицијским службеницима – истакао је Стефановић и указао да је његов посао да буде уз полицијске службенике.

Он је осудио насиље и бахатост, и захвалио се припадницима МУП-а који су одговорно поступали у Лучанима и у складу са законом.

Министар је прецизирао и да су јуче по налогу тужиоца само две особе саслушане у Полицијској станици у Лучанима, и нагласио да ниједном од њих није одређено задржавање.

Обрадовић је са представницима и симпатизерима Савеза за Србију у недељу упао у полицијску станицу незадовољан привођењем потпредседника Извршног одбора Народне странке Лазара Ðуровића.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ