Србија

ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА СРБИЈЕ! Вучић се огласио НАКОН СЕДНИЦЕ СБ УН: Показали смо земљама које су ПРИЗНАЛЕ КОСОВО шта су створиле!

Председник Србије Александар Вучић рекао је за Глас Америке да је задовољан резултатима седнице Савета безбедности УН јер је Србија упознала све о ситуацији на KиМ.

Он је присутне на седници Савета безбедности обавестио о томе да је Србија испунила све обавезе из Бриселског споразума, док, како је рекао „Приштина није испунила ништа“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обавестио их је и о свакодневним нападима на Србе, о хапшењу директорка Kанцеларије за KиМ Марка Ђурића, таксама на српску робу са циљем да покаже земљама које су се залагале за косовску независност „шта су створиле“.

Председник Вучић састао се после седнице СБ УН и са генералним секретаром УН Антонијом Гутерешом са којим је разговарао о једностраним потезима Приштине и ситуацији у региону, саоптшено је из кабинета председника Србије.

Председник Вучић захвалио је генералном секретару што је својим саопштењем изразио забринутост због одлуке Приштине да формира оружане снаге и нагласио да је Приштина својим потезима угрозила регионалну стабилност.

Вучић је истакао да се Србија и даље залаже за наставак дијалога, пошто Приштина повуче ирационалне одлуке.

Председник Србије је рекао да Србија придаје посебан значај присуству и деловању УНМИK-а на Kосову, имајући у виду да је политичко-безбедносна ситуација на Kосову и даље нестабилна.

– Присуство и деловање УНМИK на KиМ је од кључног значаја за Републику Србију, будући да је оквир УН, заснован на овој резолуцији, гарант статусне неутралности међународног присуства у покрајини – изјавио је председник Вучић и затражио веће учешће УН у решавању косовског питања.

 

Извор: Srbija Danas/Glas Amerike

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ