Србија

ЛАЗАНСКИ: Вучић их је истерао на чистац! Тачи није имао чиме да одговори!

Мирослав Лазански сматра да је вечерашњи говор председника Александра Вучића на седници СБ УН био правно утемељен и добро структуриран и да је навео све документе по којима Kосово не може да има војску и шта је све прекршено

– Истерао их је на чистац, без падања у емоције, што, верујем, није било лако, али видим да Тачи није имао чиме да одговори – каже Лазански у емисији „Око“ коментаришући поруке које су се чуле на седници Савета безбедности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он сматра да је Тачијев говор пун општих места, користио је име Слободан Милошевића, врло лукаво, знајући колико је његово име сатанизовано на Западу.

Такође, сматра да је и помињање Ахтисаријевог плана такође ван памети јер тај план никада није прихваћен, а одлука МСП коју је помињао, укључујухи и име аутора питања (В. Јеремића) није правно обавезујућа.

Невероватно је да из Министарства спољњих послова може да изађе једно такво питање, констатовао је Лазански, мислећи на питање упућено Међуанродном суду правде.

– Прво смо тражили да са политичког пређемо на правни терен,па смо добили мишљење МСП, па смо онда рекли хајде сада опет да се вратимо са правног на политички терен.То је неозбиљно – оценио је он.

Kако каже Лазански, Тачи је говорио да се у једном дану вратило миллион Албанаца, не говорећи међутим, шта је било са 200.000 Срба.

– Говор пун “племенитих жеља“, нешто као говор мушке мајке Терезе, није заснован на аргументима – истиче Лазански.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ