Србија

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: ХАРАДИНАЈ хитно сазвао ВЛАДУ да би САРАДНИЦИМА пренео ДРАМАТИЧНЕ ВЕСТИ! Падају ТАКСЕ?!

Из Брисела се вратио прошле ноћи око поноћи и одмах сазвао министре на хитну седницу

Дан након састанка у Бриселу, који су приштински медији назвали тешким и драматичним, премијер тзв. Kосова Рамуш Харадинај је сазвао владу да би сарадницима пренео утиске са састанка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је јуче чврсто стајао при ставу да таксе према Србији и БИХ неће бити повучене, Харадинај више није сигуран да ће ова одлука моћи да опстане, кажу извори блиски званичној Приштини.

Харадинај се већ неко време бори са притисцима који стижу из Европске уније и све му је теже да објасни зашто су таксе потребне, иако је свима јасно да се ради о нелигитимној и једностраној одлуци која штети свима, па и самој Приштини.

Зато је одмах тежиште проблема пребацио на питање промене граница, рекавши својим саговорницима у ЕУ да свако ко жели д амења граница тзв. државе Kосово јесте његов непријатељ и непријатељ његовог народа.

Пошто никако није могао да пронађе заједнички језик са дојучерашњим савезницима, првенствено Федериком Могерини и Јоханесом Ханом, Харадинај је раније завршио састанак и одложио конференцију за штампу.

Из Брисела се вратио прошле ноћи око поноћи и одмах сазвао министре на хитну седницу.

Шта је била тема овог ноћног састанка још увек је тајна, али неки незванични извори говоре да је Харадинај окупио сараднике како би им рекао да морају наћи начин да некако ублаже или укину таксе за српску робу.

 

Извор: Espreso.rs/Indeksonline.net

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ