Србија

НАЈНОВИЈИ УСЛОВ: Србија ће ући у Европску унију тек када ОВО УРАДИ!

Фото: Pixabay.com

Амбасадор Немачке Томас Шиб изјавио да нема међуфазе када је реч о уласку Србије у ЕУ.

Шиб је на састанку Удружења корпоративних директора Србије, током получасовног уводног говора у коме је акценат ставио и на потребу реформи у области владавине права и на инвестиције, изразио и очекивање да се ситуација између Беогада и Пришине, коју је оценио као тешку, неће погоршати, односно да ће процес нормализације довести до добрих резултата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амбасадор Немачке је на скупу одговарао и на питања чланова Удружења о могућим међуфазама на путу Србије ка ЕУ, односно о моделу не пуног чланства. Међуфаза нема, рекао је Шиб и напоменуо да ће Србија постати члан када затвори свих 35 поглавља.

Не желимо да понављамо грешке, рекао је амбасадор и истакао да је Немачка Србији искрени и конструктивни партнер без скривених агенди.

– Иако процес евроинтеграција у Србији траје дуже, то није изгубљено време – рекао је Шиб и одбацио наводе да се лествица за Србију на путу ка ЕУ подиже.

Према његовим речима, тачно је да је процедура за улазак у ЕУ пре 10 и 20 година била једноставнија и да се од тада много тога променило.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Tanjug/Alo.rs/M.Ž.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ