Србија

Дарку Лазићу лекари укључују још две терапије: Неће провести празнике код куће, ово је истина о његовом опоравку!

Неће му се испунити жеља

Дарко Лазић је у уторак, 18. децембра први пут напустио Селтерс бању у којој се опоравља од саобраћајне несреће коју је имао 23. октобра, а како нам је рекао тог дана када је био на прегледу на Бањици – лекари су презадовољни његовим напретком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, након што су се обавиле све потребне анализе закључено је да се Дарку морају укључити још две терапије.

„Будући да је проходао помоћу штака, али и да су његови доктори и те како задовољни како Дарков опоравак напредује, те колико се труди, сматрали су да је време да пређе на друге терапије. Читав овај процес траје недељама и подразумева више терапија. Иако испрва није могао да иде у сале како би их обављао, апарати му се више не доносе у собу, већ иде у све сале појединачно у којима се рехабилитује. Од пре неколико дана, укључене су му и нове терапије. У питању су две нове електропроцедуре, интерферентна струја, као и магнет за бржи и бољи опоравак десног кука. Магнет је јако битан код пацијената са преломом костију јер убрзава њихово зарастање. У питању је магнет соленоид, то је један круг који обухвата Даркову карлицу и кукове“, каже извор упућен у ситуацију и додаје:

„Он је спремно прихватио новине и заиста се труди да у свему слуша докторе који га саветују. Иако је првобитно требало да из бање изађе за 21 дан, боравак у Младеновцу ће му се продужити, а осим што ће за Нову годину бити у бањи, највероватније ће тамо дочекати и Божић. Иако је код њега постојала јака жеља да за празнике буде у Брестачу, лекари су га саветовали да ипак остане у бањи како би био максимално сконцентрисан на терапије, али и како би се потпуно опоравио. Он је заиста био у тешком стању након саобраћајке и потребан је дуг период како би се потпуно излечио. Иако, што због његове воље што због стручности лекара, опоравак тече брже него што су мислили, потребан је додатни напор како би се све довело у нормалу. Он још увек не може самостално да хода већ прави кораке помоћу штака, а планирано је да из бање изађе са штапом“, објашњава извор.

 

Извор: Blic/R.J

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ