Србија

ПАДА ХАРАДИНАЈ?! ОПОЗИЦИЈИ треба само ОВА СТРАНКА да смени ПРЕМИЈЕРА!

Фото: Јутјуб

Две највеће опозиционе странке, Самоопредељење и Демократска лига и даље могу обезбедити већину за промену владе

На једвите јаде, у септембру прошле године, тзв. Kосово је добило владу на челу са Рамушем Харадинајем и то са минималних 61 гласом у Скупштини, колико је било потребно за њено формирање. Сада, 15 месеци касније, опозиција је на прагу да скупи довољно гласова да обори владу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако кажу у једној водећих опозиционих партија Демократске лиге Kосова, они и даље сматрају да влада мора да падне, али да је ситуацију за њено обарање закомпликовала Социјал-демократска странка Kосова која је индиректно ушла у коалицију са Харадинајем тако што је дала свог представника у преговарачки тим владе у дијалогу са Србијом.

У Социјал-демократској странци кажу да не мења њихов став у влади и да су дуго чекали да Демократска лига направи неки конкретан корак у циљу смењивања Харадинаја, али се то није десило.

Међутим, како пишу албански медији, две највеће опозиционе странке, Самоопредељење и Демократска лига и даље могу обезбедити већину за промену владе. У остварењу овог циља може им помоћи и гласови посланика неке мање странке из владајуће коалиције, који су све незадовољнији Харадинајевим последњим потезима.

 

Извор: Espreso.rs/Kosovaonline

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ