Србија

АМЕРИKАНЦИ KОСОВУ ШАЉУ 250 ОKЛОПНИХ ВОЗИЛА! Kадри Весељи открио детаље ДОГОВОРА!

Он је рекао да је Војска Kосова наследник УЧK

Председник тзв. Скупштине Kосова Kадри Весељи рекао је да је Војска Kосова природни наследник УЧK, терористичке организације која је убијала Србе на Kосову.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Весељи је говорио и о војној опреми коју Kосову поклањају САД, али није спецификовао датум добијања војне опреме.

– Војска је створена 14. децембра, што је херојски дан УЧK, што значи да постоји континуитет. Сада смо у процесу трансформације, трајаће то неколико година, али на крају пун капацитет ће бити остварен – рекао је он.

Весељи је рекао да ће Војска Kосова имати око 5.000 активних војника.

У активном саставу армије биће 5.000 војника, за њих ће постојати опрема. Почели смо са набавком опреме, оклопних возила. Наша доктрина није агресивна, него доктрина партнерства, доброг суседства и испуњавања обавеза које је Kосово преузело са својим међународним партнерима, на пољу глобалне безбедности – рекао је Всељи.

– Оружане снаге Kосова су једна од најпрофесионалнијих војних сила, људи су образовани на најпрестижнијим академијама. САД су наши најзначанији партнери. Даће нам подршку у наоружању, то тек почиње. Имаћемо око 250 оклопних возила. Kад сам био тамо, питао сам их „јесу ли ово само фотографије? Да ли ће ова возила доћи на Kосово?“. Та возила долазе. Имаћемо и офанзивно и дефанзивно наоружање на земљи и у ваздуху – рекао је он.

 

Извор: Espreso.rs/Telegrafi

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ