Русија Свет

Лондон ЗАПРЕТИО Путину! Британци шаљу флоту РАТНИХ БРОДОВА као помоћ Украјини?

Ратни брод који је Велика Британија послала у Црно море упутиће снажну поруку руском председнику Владимиру Путину да је Британија солидарна са Украјином и да Русија не може да крши међународне норме, изјавио је британски министар одбране Гавин Вилијамсон, који борави у посети Kијеву.

Британски брод „ХМС Еко“, који је упућен у Црно море пре неколико дана, након што је Русија запленила три украјинска војна брода и ухапсила чланове њихових посада, Вилијамсон је посетио у петак у украјинској луци Одеси.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је рекао да присуство британског брода исказује подршку Британије Украјини пред „растућом руском агресијом“, а најавио је слање и додатних војних бродова као део константнијег британског присуства у Црном мору.

Русији и председнику Путину кажемо да не могу да наставе да делују не марећи за међународно право и норме – истакао је Вилијамсон.

Британски министар се током посете Украјини састао и с породицама 24 украјинска морнара који се још налазе у притвору и чекају суђење у Москви.

Не очекује се, међутим да ће „ХМС Еко“ пловити Kерчким мореузом надомак Kрима где је дошло до инцидента.

Москва је овај брод британске Kраљевске морнарице, који је некада коришћен за сакупљање података о океану, назвала шпијунским.

 

Извор: Tanjug

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ